Sana i het finalduell med Toivonen: "Är inte tolv, han kan inte psyka mig"

Svenska Cupen

GÖTEBORG. Tobias Sana fick vinna sin första titel med IFK Göteborg, och hamnade i en het duell med Malmös Ola Toivonen.
- Jag är inte tolv år gammal längre, säger Sana till Fotbollskanalen.

Se höjdpunkterna från finalen i spelaren.

Just Ola Toivonen gav Malmö FF ledningen i svenska cupens final på Gamla Ullevi. IFK Göteborg kvitterade sedan genom Patrik Karlsson Lagemyr i den 86:e minuten, och Alexander Farnerud gav Blåvitt titeln med sitt mål fyra minuter in på förlängningen.

- Jag visste att vi skulle vinna matchen och jag hade fullständigt rätt. När vi gör 1-1 så tycker jag att vi tar över matchen ännu mer. Sedan när vi gör ledningsmålet så blir vi lite oroliga. De börjar slå lite långt och vi börjar få lite Falkenberg-känsla (skratt). Men vi fick en extra dags vila och kunde träna på hur vi skulle försvara oss mot långbollar. Det tycker jag att vi klarade bra, säger Tobias Sana och berömmer IFK:s målvakt Giannis Anestis.

- Sedan har vi "supergreken" där i målet som parkerade buss, han ville inte att någon skulle göra mål idag. Det var fantastiskt.

I första halvlek hamnade Sana på gräset efter en duell med MFF:s Ola Toivonen, och en het ordväxling följde.

- Jag tar inte ifrån att han är en bra fotbollsspelare. Men det han gjorde var lite fult. Han stämplade mig på foten med mening. Det viktigaste var att vi vann, så jag tänker inte lägga någon tid på honom. Det är vi som har titeln. Han fick inte upp det han snackade om på planen, jag skiter i det nu. Jag är inte tolv år gammal längre så han kan psyka ner mig, säger Sana.

31-åringen spenderade 2,5 år i MFF mellan 2015-2017 och vann två SM-guld där.

- Jag är inte en person som har agg mot klubbar jag varit i, även om det har gått positivt eller negativt. Jag fick en vinnarmentalitet där och vann två titlar, säger Sana.

Publicerad 2020-07-30 kl 22:46