Skakade ÖSK i cupderbyt - med magnifik frispark

Svenska Cupen

BK Forward skakade allsvenska lokalrivalen Örebro rejält i svenska cupen. Emil Berger fick sista ordet i derbyt - med en perfekt slagen frispark.

Det vankades ett hett derby mellan BK Forward och Örebro SK. Visst blev också full fart direkt från start. Efter tio spelade minuter stod ÖSK:s målvakt Oscar Jansson för en tabbe när han gjorde en hemåtpassning lite för svår för sig. Anfallaren Erik Björndahl tog vara på misstaget - och ryggade in bollen till 1-0. En riktig drömstart för BK Forward.

Men ÖSK kvitterade med dryga timmen spelad. Nordin Gerzic avancerade med bollen, och skottet han avlossade styrdes via en försvarare och in i mål.

Bara ett par minuter kom nästa mål för Örebro. Den gången var det Kalle Holmberg, som sett vass ut under försäsongen, som prickade in 2-1 vid ena stolproten.

Forward skulle dock hinna svara innan matchen var slut. Med en perfekt frispark smekte den förre ÖSK-spelaren Emil Berger in 2-2 i den 89:e minuten, och klubbarna får dela på poängen i sin första gruppspelsmatch.

- Den kom i ett ganska bra läge. Jag var sugen och gick fram och klippte till. Den satt ganska bra, sade Berger till SVT.

Och det var nära att Forward även lyckades knipa segern, men målvakten Jansson räddade ett friläge i den fjärde övertidsminuten.

- Det kändes som att vi skulle trycka in den men Erik (Björndahl) fick en liten för lång touch sade Berger om klubbkompisens friläge.

- Men vi får vara ganska nöjda. Vi fick springa mycket och jagade mycket boll. Vi ledde länge, försvarade oss mycket och gjorde 2-2.

ÖSK: Jansson; Björnqvist, Hines-Ike, Moberg, Valgardsson - Broberg, Nordmark, Åhman-Persson, Gustavsson - Holmberg, Crespo.

BK Forward: Elmersson - Carlsson, Björkman, Al-Mayhai, Näfver - Durmaz, Berger, Wetteus, Mourad - Lamu, Björndahl.

Publicerad 2016-02-21 kl 15:51