Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Spelet bakom Djurgårdens straffräddning: Bråtveit "trotsade" statistiken

Allsvenskan

STOCKHOLM. "PK" Bråtveit avgjorde derbyt mot Hammarby genom att rädda en Nikola Djurdjic-straff.
Efter att ha "trotsat" statistiken, som Djurgården scoutat fram på de senaste fem årens matcher.
- Han följde sin instinkt. Riktigt bra, berömmer målvaktstränaren Nikos Gkoulios för Fotbollskanalen.

5:58
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se hela straffläggningen i spelaren ovan.

Det blev en straffläggning som fick avgöra söndagens cupkvartsfinal mellan Djurgården och Hammarby. I den blev hemmalagets nye målvakt Per Kristian Bråtveit hjälte, efter att ha räddat en straff från Nikola Djurdjic. Djurgården är nu vidare till semifinal, där man möter Häcken.

Hur det kommer sig att Bråtveit gick rätt? Instinkt, visar det sig. Djurgårdens målvaktstränare Nikos Gkoulios berättar att man gjorde ett rejält scoutingjobb inför matchen och läste in sig på hur Bajens spelare brukar vilja slå sina straffar.

- Vi har scoutat alla deras spelare som slagit en straff de senaste fem åren. Men de (Hammarby) vet ju också att vi vet hur deras spelare brukar lägga sina straffar, så det blir ett "mind game" mellan målvakten och straffskytten. Jag sa till "PK" att han skulle vara lugn och följa sin instinkt. Han gjorde det riktigt bra, säger Gkoulios.

ANNONS

- Faktum är att statistiken visar att Djurdjic borde skjuta åt det andra hållet. Så det handlar om psykologi och att följa instinkter.

Bråtveit själv säger:

- Ja, vi hade koll på deras spelare. Sen sa Nikos till mig att Djurdjic gillar att skjuta i båda hörnorna, men att om jag skulle välja något så var det högra hörnet. Men det blev vänster istället. Det var bra.

- Jag har spelat med honom (Djurdjic, i Haugesund) också, så jag känner till lite kring vilken sida han vill skjuta på. Sen gamblade jag.

Norrmannen minns tillbaka till ögonblicket när han räddade:

- Man tappar huvudet. Man vill bara upp till supportrarna på läktaren och jubla. Det var jättekul. 

Hur viktigt var det att du fick ha era supportrar bakom dig vid straffläggningen?
- Det betyder mycket. Det hade varit en nackdel för oss om jag hade stått framför Hammarbys supportrar. Det var ett jätteplus att vi fick våra supportrar med oss.

ANNONS
Publicerad 2019-03-11 kl 07:30

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto