Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVENSKA CUPEN

Stahre varnar för förre Gais-anfallaren: "Springer utav helvete"

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

GÖTEBORG. Första matchen på Hisingen 2017.
Då är förre Gais-anfallaren Linus Tornblad ett hot Häcken måste se upp med.
- Han är överallt, säger tränare Mikael Stahre.

Ny tränare i Mikael Stahre. Och ovanpå det en hel drös med nya spelare.

Under lördagen visar Häcken version 2017 upp sig för första gången på Bravida Arena. Laget ställs mot Åtvidaberg i svenska cupen.

- Vi känns heta och har gjort en jättebra vecka, säger Alexander Faltsetas som förväntas göra sin första tävlingsstart för klubben.

- Stahre släpper startelvan på matchdagen, men jag är redo om det blir så.

Speciellt med första hemmamatchen?
- Självklart! Nytt lag, ny arena. Det ska bli roligt!

Mikael Stahre instämmer:

- Nu har jag varit här rätt så länge, tränat här och spelat ett par matcher. Men första hemmamatchen är alltid lite speciell, säger han.

Hittills under försäsongen har Häcken träningsspelat i Danmark (Ålborg 0-1) och i Dubai (Molde 2-3 och Midtjylland 2-1) samt mött Norrtälje i svenska cupen.

Den sistnämnda matchen gav en enkel 4-0-seger.

- Vi fick 1-0 efter en kvart. Sedan gjorde vi tvåan och trean direkt i början på andra så var det slut. Sedan önskar jag att vi hade kunnat driva på ännu mer. Vi gjorde inget mål efter 65:e minuten. Det är klart att vi skulle ha velat göra fler mål, säger Mikael Stahre som förväntar sig tuffare motstånd från superettan-laget Åtvidaberg.

- De spelade 1-1 mot Örebro och är ett spelande lag som också har en del kraft. De har fått in Bellander (Emil) som är stor och stark och som gjorde en bra höst i Gefle. Simon Helg tycker jag alltid har varit bra ute på en kant. Och sedan har du Tornblad (Linus) som springer utav helvete och är överallt. Där får vi vara ödmjuka. Är vi inte bra där kan vi bli straffade.

Linus Tornblad skrev på för Åtvidaberg i slutet av januari. 23-åringen har tidigare spelat för Gais och Ljungskile.

Läget i Häcken

Truppen: Peter Abrahamsson, Jonathan Rasheed, Jakob Lindström, Joel Andersson, Emil Wahlström, David Engström, Jasmin Sudic, Egzon Binaku, Kari Arkivuo, Mohammed Abubakari, Erik Friberg, Gustav Berggren, Alexander Faltsetas, Nasiru Mohammed, Daleho Irandust, Adam Andersson, Alexander Farnerud, Alhassan Kamara, Shkodran Maholli.

Saknas: Demba Savage (inte i matchform), Paulinho (inte i matchform), Rasmus Lindgren (nässkadad), Juhani Ojala (inte spelklar).

Preliminär startelva (4-3-3): Abrahamsson - Lindström, Wahlström, Sudic, Arkivuo - Friberg, Abubakari, Faltsetas - Farnerud, Kamara, Mohammed.

I klippet ser ni sammandraget från Häckens första cupmatch mot Norrtälje.

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-02-24 kl 18:50
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons