Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS
7:09

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se konfrontationen mellan Ssewankambo och åskådarna, i spelaren.

Supporterpolisen om bussattacken: "Missförstånd"

1v

Östersunds spelarbuss uppgavs blivit attackerad efter cupmatchen mot Landskrona.
Men det hela ser ut att vara en olyckshändelse.
- Jag tror att från början till slut är detta ett tråkigt missförstånd, säger supporterpolisen Mats Lilja.

Cupmötet mellan Landskrona Bois och Östersund blev en uppmärksamad tillställning – på flera sätt. Under matchen uppfattade Östersunds Isak Ssewankambo att han blev utsatt för rasism genom apljud, vilket gjorde att den tillfälligt avbröts.

- Det här kan vi aldrig acceptera överhuvudtaget. Det här är grundläggande för oss, att stå för alla människors lika värde. Det är inte okej alls. Om sådant händer i våra matcher kommer vi aldrig acceptera att sådant här händer. Det här sätter ännu mer fokus på ÖFK att fortsätta verka för att ingen ska bli behandlad på det här sättet, sa Östersunds vd Michael Schahine till Fotbollskanalen.

ANNONS

Efter matchen inträffade en incident - när Östersund var på väg till hotellet. Klubben uppgav via sin hemsida att bussen attackerats av ett föremål som kastats mot bussen.

- Allt gick väldigt fort. Det var ingen jättereaktion från min sida, då det gick väldigt fort, men alla är på hotellet och är välbehållna. Vi kontaktade polisen omgående och fick eskort från spelarbussen till hotellet för att säkerställa säkerheten hos alla inblandade, sa David Hultén, kommunikatör i ÖFK, till Fotbollskanalen.

Trots det bekräftar polisen att ingen anmälan upprättats. Och knappt ett dygn senare pekar det mesta på att det handlar om en olyckshändelse.

- Jag vet att de uppfattade som att de fick något kastat på sig på en gångbro när de körde ut ur Landskrona. Jag pratade med kollegorna som var med på matchen och när vi körde ifrån kom vi vid den bron där den har blivit påkastad. Då noterar jag att det ligger en sträng med is och snö i rak linje rakt över vägen, precis som att det smälter, säger supporterpolisen Mats Lilja till Fotbollskanalen.

ANNONS

Han fortsätter:

- Det styrker matchdelegaten också som tar kontakt med säkerhetsansvarig i Landskrona Bois lite senare. Matchdelegaten säger att han kom körande lite efter i sin privata bil och då såg han framför sig hur det rasade ned is och snö från bron.

Enligt polisens uppfattning finns även möjligheten att det som Ssewankambo uppfattade som apljud också var ett missförstånd, och att det kan ha varit något annat som skreks.

- Så jag tror att från början till slut är detta ett tråkigt missförstånd, både rasistattacken och den här attacken mot bussen.

Lilja berättar att han själv var på plats vid bron under måndagen, där misstankarna om att det inte var någon attack stärktes.

- Jag skulle se om det låg stenar på vägen. Det är klart att de kan flyga iväg eftersom där är mycket trafik, men där var inget som tydde på att det skulle varit någonting. Och vi hade ju sett stenar på vägen redan när vi körde där på kvällen.

Landskrona Bois klubbchef Michel Ekberg har tagit del av informationen. Han anser det onödigt från Östersunds sida att förstora upp grejen innan de har fakta.

ANNONS

- Jag tycker att man drar en förhastad slutsats och att lite kasta bränsle på en redan tråkig situation som vi ska reda ut med händelsen under matchen. Sedan förstår jag att om man upplever sig skärrad, vilket jag inte kan ge fog för i den bemärkelsen då matchen fortlöpte och att de efteråt sa att vi hade tagit hand om det på ett bra sätt, bortsett från det inträffade som inte är Landskrona Bois. Så jag kan tycka att de överreagerade. Samtidigt får de stå för sina handlingar, säger han till Fotbollskanalen.

Fotbollskanalen har sökt representanter för Östersund.

Publicerad 2021-02-22 kl 15:09

Streama alla matcher från Svenska Cupen

Och massor av annan fotboll, sport och underhållning.

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto