POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Svendsen 2.0 målskytt för Hammarby: "Känner mig som en helt ny människa"

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna i spelaren ovan.

STOCKHOLM. Sander Svendsen inledde 2019 på bästa möjliga sätt: med att göra mål.
Och han beskriver sig som en ny människa efter fjolårets personliga missräkning.
- Jag tror inte folk förstår hur mycket jag har jobbat för det här, säger han till Fotbollskanalen.

Under måndagen spelade Hammarby sin första tävlingsmatch för året. Norrmannen Sander Svendsen fick chansen från start - och tog den. 21-åringen satte sitt första mål sedan i februari förra året när Bajen vann mot Varbergs Bois med 3-0.

- Jag har jobbat hårt för det här, så det känns bra att äntligen få tillbaka lite för det jobbet som jag lagt ner, säger Svendsen.

Vänsteryttern blev frispelad av Nikola Djurdjic och skottfintade bort både en motståndarback och Varbergs keeper innan han rullade in bollen i nät.

- Jag fick en liten flashback från förra året. Hela det året sköt jag bara och hoppades att bollen skulle gå in och det har jag jobbat på, att ta mig lite mer tid framför mål. Så jag tänkte: "Nu ska jag inte skjuta direkt, jag drar en fint".

Svendsen hittade också nätet med en frispark, men den dömdes bort eftersom domaren inte blåst i sin pipa innan norrmannen drog till.

- Domaren gav mig en nick med sitt huvud och då tänkte jag att det var okej att skjuta. Målvakten kom fram till mig efter matchen och sa samma sak, att han tänkte att spelet var i gång. Men shit happens. De tre poängen var viktigast. Det var bara att nollställa sig och tänka framåt mot nästa situation.

Hur mycket har du längtat efter det här?
- Mycket. Jag tror ingen förstår hur mycket jag längtat efter det och hur mycket jag har jobbat för det. Nu är mitt fokus på att bara ta en sak i taget. Jag har lagt ner otroligt mycket jobb i december och januari, och försökt så gott jag kan att visa att jag vill vara med på det här i Hammarby. Att äntligen få ett mål, det känns obeskrivligt bra.

Förra året fick Svendsen fyra starter i allsvenskan och efter att inte ens ha fått en plats i Bajens trupp till matchen mot Malmö FF i höstas sa han till Fotbollskanalen att: "Så som det är just nu så känner jag inte att Bajen till 100 procent vill ha mig här". Om han blir kvar i Hammarby nu?

- Hammarby har varit öppna med att de vill att jag ska spela fotboll och det vill jag också. Jag är Hammarby-spelare och så länge jag är här kommer jag göra allt jag kan för klubben och för mig själv, för att visa fansen och mina lagkamrater att jag vill vara med på det här. 

- Jag, alla runt mig och Hammarby har varit tydliga med att vi inte ska ha ett liknande år som 2018 nu. Jag ska spela fotboll. Hur det blir får framtiden utvisa. Jag är här i Hammarby och jag är glad över det.

Vad tror du den här insatsen betyder för dig om man ser till chanserna att ledarstaben låter dig få mer speltid framöver?
- Det är de som tar ut laget och som jag sa till dem när jag kom tillbaka efter uppehållet så kommer jag ge allt under varje träning och match, och göra det så svårt som möjligt för dem att inte ta ut mig i laget. Det har varit mitt mål från dag ett i år. Jag tänker inte framåt eller bakåt, jag är här och nu och så får det bli som det blir.

För Svendsens självförtroende är målet och insatsen hur som helst en rejäl boost.

- Det är väl inget att sticka under stolen med att det oavsett motstånd eller vilken nivå du spelar på alltid är lika gott att göra mål. Nu var det ett år sedan sist, så det här ger mig jättemycket. Jag fick göra mål och spela i 90 minuter, och då känner man att man är en del av allt. Det är längesen jag kände så.

- Jag har haft jättemånga människor runt mig som varit helt fantastiska i vinter. De har byggt upp mig. De har lagt ner väldigt mycket tid på mig, visat intresse för min situation och sett till att jag på ett sätt kommit in i det här året som en helt ny människa. Jag känner mig väldigt redo på att få fart och ta vara på livet, fotbollslivet. När man får tillbaka något för allt jobb man lagt ner så är det värt allt slit. 

På vilket vis är du en ny människa?
- Förra året är väl det tuffaste jag varit med om i fotbollskarriären. Det har mest pekat uppåt för mig tidigare. Så förra året blev en liten knäck för mig, det blev lite speltid, lite fotboll och många dåliga upplevelser för egen del. Nu har jag suttit med en känsla av att jag ska bli pånyttfödd, att jag behövde det där. Nu känner jag mig som en ny person mentalt och jag har lärt mig väldigt mycket av förra säsongen. Jag försöker ändra på det som blev fel förra året, avslutar Svendsen.

Publicerad 2019-02-19 kl 07:00
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå