Trots Bajens överkörning – Eskilstuna vidare i svenska cupen

Svenska Cupen

Hammarby vann med 7-1 mot Sundsvalls DFF.
Men det räckte inte för avancemang i svenska cupen då Eskilstuna klarade 1-1 borta mot Kif Örebro.

Under söndagen avgjordes grupp 3 i svenska cupen där Eskilstuna, Hammarby och Kif Örebro på förhand kunde ta sig vidare till semifinal.

Eskilstuna hade det bästa utgångsläget och laget behövde bara ta en poäng borta mot Kif Örebro för att garanterat ta sig vidare. Laget tog också ledningen i första halvlek då Anna Oscarsson nätade, men Kif Örebro kvitterade i andra halvlek då Karin Lundin satte dit en straffspark med 25 minuter kvar av matchen.

Samtidigt körde Hammarby över Sundsvalls DFF totalt och framför allt öste laget på framåt i andra halvlek. Laget vann totalt med 7-1 där Emilia Larsson noterades för ett hattrick medan Nina Jakobsson, ny från Piteå, gjorde två mål.

Men trots storseger räckte det inte för Bajen.

Trots att Kif Örebro tryckte på i andra halvlek mot Eskilstuna lyckades Närkelaget inte få in ytterligare ett mål och Eskilstuna tog sig därmed vidare från gruppen och är därmed klart för semifinal i cupen.

Publicerad 2021-03-27 kl 18:05