Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVENSKA CUPEN

TV: Årets tavla redan nu? "Känns inte så himla bra nu"

Nästa

Avbryt
Försök igen

August Strömber kan ha bjudit på 2016:s värsta målvaktstavla redan i februari.
- Det känns väl inte så himla bra just nu, berättade målvakten till Fotbollskanalen efteråt.

Den svenska tävlingssäsongen har precis inletts, men redan nu har vi en het kandidat till årets målvaktstavla. På ett synes misslyckat inlägg från Djurgårdens Elliot Käck så lyckades Ljungskiles August Stömberg att fumla in bollen i eget mål. Efteråt var målvakten ångerfull.

- Det känns väl inte så himla bra just nu. Det är klart att det alltid är tungt när sånt händer, samtidigt så ingår det väl på något sett i målvaktsspelet. Såna misstag har hänt förut och det kommer att hända fler gånger. Det handlar väl lite vad man gör det till, det är bara att lägga det bakom sig. 

Det kändes ändå som att du kom igång efter det och stod för några parader?
- Ja, det var lite att göra efter deras ledningsmål, men Djurgården hade inte särskilt många hundraprocentiga målchanser, men man fick ändå vara rätt aktiv. Förutom målet så tycker jag att jag kom in i det rätt bra.

Hur fungerar du efter ett sådant misstag, är det någonting som man står och tänker på resten av matchen?
- Det är klart att man vet att det har hänt. Men det gäller att vara fokuserad på nästa boll, vilket jag tycker att jag var. Jag tycker inte att det påverkar mig så att jag blir en sämre målvakt resten av matchen. Det som har hänt har hänt. 

Var det jobbigt att Djurgårdsklacken var precis bakom dig efter att du tappat in bollen?
- Nej, faktiskt inte. Man vet att det är så, klacken är alltid på en oavsett om man gör misstag eller inte. Så det är egentligen ingen skillnad.

Även Ljungskiles tränare Jonas Olsson var besviken över målvaktens agerande, men menade att framtida prestationer kommer att vara bättre.

- Det är såklart något som inte ska få hända på den här nivån, men det är bara att glömma och gå vidare. August är en mentalt stark person och kommer att glömma det här väldigt snabbt.

LIVEMATCH
Clock'
MATCHFAKTA
Straffar
-
Aggregerat resultat
-
Målskyttar
Varningar / Utvisningar
Liga / Turnering
Publik
Publicerad 2016-02-22 kl 22:25
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons