TV: Bajen överlägset och klart för gruppspel - talangen tvåmålsskytt

Svenska Cupen

Hammarby är klart för svenska cupens gruppspel efter 5-0 mot FC Gute.
Tvåmålsskytt? Akinkunmi Amoo, talangens första mål i Bajen-tröjan.

Gotländska division 2-klubben FC Gute tog under torsdagen emot Hammarby i svenska cupen där en plats till turneringens gruppspel nästa år låg i potten.

Bajen fick en smakstart på matchen och tog ledningen redan efter ett par minuters spel. Jeppe Andersen klippte till en bit utanför straffområdet, ett avslut som gick över Gute-målvakten och touchade ribban innan bollen hittade nätmaskorna.

Akinkunmi Amoo utökade sedan Bajens ledning efter knappt 30 spelade minuter, 18-åringens första mål i den grönvita tröjan. Talangen löpte ifrån sin försvarare innan han placerade in bollen med vänsterfoten från nära håll. Strax innan halvtid gjorde dessutom Dennis Widgren 3-0 för gästerna.

Gustav Ludwigson höll sig i andra halvlek framme på en retur och kunde utöka ledningen till 4-0. Kort därefter gjorde Amoo sitt andra - och Bajens femte - när han löpte sig fri och lättade in bollen i mål över Gutes målvakt.

Fler mål blev det inte, utan Bajen vann klart med 5-0 och är därmed klart för svenska cupens gruppspel nästa år.

FC Gute: Lind - Segerlund, Hägglund, Nygren, Ahl Holmström, Wallin, Hodin, Cyrus Stålheim, Zzimula, Sandström, Starkenberg

Hammarby: Ousted - Sandberg, Björklund, Fenger, Widgren, Andersen, A. Khalili, Junior, Söderström, I. Khalili, Amoo