TV: Bajens missräkning – kryssade mot division 1-lag

Oavgjort mot division 1-laget Eskilsminne.
Det blev Hammarbys facit i söndagens spel i svenska cupen.
- Vi är otroligt missnöjda, säger Hammarby-tränaren Stefan Billborn till Kvällsposten.

I spelaren visas höjdpunkterna från matchen.

Ett skadeskjutet Hammarby kom till spel mot division 1-laget Eskilsminne under söndagen. När Bajen släppte truppen till matchen under lördagen saknades flera spelare och i truppen fanns bara 14 A-lagsspelare, inklusive stjärnförvärvet Alexander Kacaniklic, som fick hoppa in i andra halvlek och därmed göra debut i den grönvita tröjan.

Jämfört med startelvan från sist hade Hammarby gjort fyra förändringar och det nykomponerade laget hade problem i första halvlek. Eskilsminne lyfte en del längre bollar och Bajen hade svårt att få till ett eget spel. Därför var det helt logiskt att hemmalaget tog ledningen i mitten av första halvlek.

Ett inlägg från högerkanten nådde Filip Egger på bortre stolpen, som inte gjorde något misstag när han placerade in bollen i nät till höger om Gianluca Curci i Hammarby-målet.

Efter Eskilsminnes ledningsmål ryckte Hammarby upp sig en aning, och med tio minuter kvar av första halvlek kom kvitteringen. Vladimir Rodic föll utanför straffområdet och på den efterföljande frisparken knorrade Imad Khalili in kvitteringen fram till 1-1.

- Det är mål och jag får en bra träff. Det var skönt, sa Khalili till C More i halvtid.

I början av andra halvlek fick Hammarby två jättelägen att ta ledningen. Först missade Muamer Tankovic ett friläge och några minuter senare fick Nikola Djurdjic ännu en chans för det grönvita laget.

Pontus Löfvenmark i Eskilsminnes mål sjabblade med bollen och serben skulle bara rulla in bollen i öppet mål - men missade.

- Vilket läge för Nikola Djurdjic. Det där måste vara mål. Det är en jättebjudning av Pontus Löfvenmark, sa C Mores kommentator Björn Geijer.

Med 20 minuter kvar var i stället hemmalaget nära att ta ledningen två gånger om. Först räddade stolpen Hammarby och några minuter senare var Mads Fenger nära att stöta in bollen i eget nät, men lyckades rensa på mållinjen.

I matchens slutskede gjorde Kacaniklic debut i Bajen-tröjan när han byttes in, men både han och laget hade svårt att skapa de heta chanserna och matchen slutade oavgjort, 1-1.

Hammarbys Stefan Billborn till Kvällsposten:

- Vi är otroligt missnöjda. Vi hade inte någon kvalitet på något egentligen. Vi visar inte mycket vilja heller. Generöst nog bjuder de oss på riktigt bra målchanser som vi inte förvaltar.

- Vi får ta på oss skämskudden och ta fram motorsågen till matchgenomgången.

På frågan vad det är som gör att Hammarby inte kommer upp i nivå svarar Hammarby-tränaren:

- Man accepterar inte den matchbilden som det blir, även om vi vet om det på förhand. Vissa spelare kanske accepterar den och underkastar sig därifrån. Vissa spelare skiter i det när det inte blir som de vill.

Under söndagen vann också Dalkurd hemma mot Varberg vilket gör att Hammarby måste vinna mot Dalkurd i sista matchen för att ta sig vidare.

Eskilsminne: Löfvenmark, Olsson, Wahlgren, Unkuri, Jönsson, Egger, Aziz, Seger, Petersson, Simovski, Åberg.

Hammarby: Curci - Solheim, Fenger, Odilon, Khalili - Söderström, Tankovic, Andersen -Rodic, Djurdjic, Svendsen