IFK Göteborg - Djurgårdens IF
IFK Göteborg
Djurgårdens IF
STREAMA PÅ MÅNDAG

IFK Göteborg bortaspelade under tisdagen mot Österlen FF i Skåne om en plats i svenska cupens gruppspel våren 2022. Blåvitt hade aldrig några stora problem och vann till slut enkelt mot Österlen, som är placerat på 14:e-plats i ettan södra.

Gustaf Norlin gav redan, i den sjätte minuten, Blåvitt ledningen till 1-0 och i den 14:e minuten spelade Tobias Sana fram Robin Söder till 2-0. I andra halvan av matchen hotade Sana med en fin frispark som Festim Bytyqi först klarade, men sedan satte Hosam Aiesh returen i mål till slutresultatet 3-0.

IFK Göteborg får därmed delta i cupgruppspelet nästa år. För två år sedan vann Blåvitt svenska cupen efter finalseger mot Malmö FF i Göteborg.

- Vi ska slå dem alla dagar i veckan. Det spelar ingen roll att vi har spelat en tuff bortamatch mot Malmö, men man måste ha respekt för motståndare. De har fått chansen att spela i svenska cupens kval. Då är de duktiga. Jag vet också att Agim (Sopi), som är tränare i Österlen är en bra tränare. Man vet att han har finurliga spelare och de har några spelare som spelat högt upp, så vi åkte inte hit och ställde ut skorna. Vi hade respekt för dem, åkte hit och tog tre poäng, säger Sana till C More.

På annat håll föll superettan-laget AFC Eskilstuna, som är på åttonde plats i serien, mot ettan-laget IF Sylvia med 3-1 under tisdagskvällen. Därmed blev Sylvia, som är på sjätte plats i ettan norra, klart för spel i cupgruppspelet nästa år.

Österlens FF: Bytyqi - Blixt, Jakobsson, Jönsson, Hellichius - Barchan, Traore, Ahmad - Egbedi, Jovanovic, Sherifi.

IFK Göteborg: Söderberg - Jallow, Erlingmark, Bjärsmyr, Bernardo, Wendt - Sana, Norlin, Alexandersson - Söder, Aiesh.

-
-
-
-
Publicerad 2021-08-17 kl 20:19

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.