TV: Blåvitt tog säker seger i premiären - efter frisparksmål av Wendt

Svenska Cupen

GÖTEBORG. IFK Göteborg gästades av Landskrona Bois i premiären av svenska cupen.
Efter mål av Oscar Wendt och Oscar Vilhelmsson kunde Blåvitt säkra segern med 2-0.
- Vi tog det lugnt, ingen stress och sen kom målen, säger Vilhelmsson till C More efter matchen.

STREAMA PÅ MÅNDAG

IFK Göteborg gästades av Landskrona Bois i premiären av svenska cupen 2022. Blåvitt kom till spel utan bland andra Tobias Sana, som saknades på grund av sjukdom.

Matchen inleddes i ett högt tempo med ett offensivt spel från de båda lagen. Landskrona stod upp bra och skakade fram flera halvchanser under inledningen, inte minst genom Linus Olsson. Matchens dittills bästa möjlighet skulle dock komma efter knappa halvtimmen spelad. Gustaf Norlin spelade in bollen i straffområdet till en fristående Marcus Berg, som drog till på ett tillslag. Avslutet var bra, men Amr Kaddoura stod för en fin parad i Landskronas mål.

Minuter senare blossade starka känslor upp i hemmalägret när Marcus Berg gjordes omkull i offensivt straffområde av Landskronas Robin Dzabic. Situationen såg misstänkt ut, men domare Granit Maqedonci friade.

Med minuter kvar till halvtidsvilan skulle Blåvitts ledningsmål ändå komma. Ett intensivt anfall avslutades med en frispark från ett ypperligt, centralt läge. Oscar Wendt fick en fin träff och kunde läckert placera in 1-0-målet.

I halvtid var Wendt nöjd med sitt mål, men minst sagt upprörd efter den uteblivna straffen i samband med situationen då Marcus Berg gick omkull.

- Det är den solklaraste straffen jag sett i mitt liv, sa han till C More.

Han passade även på att skicka en passning till sina lagkamrater. Amir Al-Ammari, som tog frisparkar i Halmstad förra säsongen, och Hosam Aiesh, var båda sugna på att lägga frisparken innan Wendt drog till. Men Wendt gav tydligt besked i efter sitt frisparksmål.

- De får nog vänta ett tag till, säger Wendt till C More.

I den andra halvleken växlade Blåvitt genast upp tempot och i minut 48 kunde Oscar Vilhelmsson utöka till 2-0 efter ett fint inspel från Gustaf Norlin.

Trots en relativt lamslagen sista halvtimme av matchen hade Blåvitt några möjligheter att utöka ledningen på nytt, bland annat genom Oscar Vilhelmsson. Men några fler mål blev det inte, och matchen slutade rättvist 2-0 till hemmalaget.

- Det började ganska tufft faktiskt, Landskrona är duktiga och bollskickliga. Men vi fortsatte att spela matchen, tog det lugnt, ingen stress och sen kom målen. En väl genomförd match skulle jag säga, säger Wilhelmsson till C More efter matchen.

- Vi hade snackat om det innan att de säkert skulle vara starka i början, men att om vi bara har tålamod kommer det att komma. Andra halvlek var väldigt kontrollerad.

Oscar Wilhelmsson fick även göra sitt första tävlingsmål för säsongen.

- Formen känns bra, tycker jag. Alltid roligt att göra mål, konstaterar Blåvitt-forwarden.

I nästa omgång gästar IFK Göteborg Norrby. För Landskronas del väntar bortamöte mot Mjällby.

IFK Göteborg: Hahn - Jallow, Bjärsmyr, Johansson, Wendt - Aiesh, Svensson, Al-Ammari, Norlin - Vilhelmsson, Berg.

Landskrona Bois: Kaddoura - Linnér, Rapp, Andersson, Dahlqvist - Egnell, Ottosson, Heier - Dzabic, Pärsson, Olsson.

-
-
Publicerad 2022-02-20 kl 14:53

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.