TV: Comeback för Rasmus Elm - men fiasko för KFF i cuppremiären

Rasmus Elm gjorde comeback – efter tio månaders frånvaro.
Det hjälpte föga.
Kalmar FF inledde cupen med en missräkning – och fick bara 0-0 mot Åtvidaberg.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren.'

Kalmar FF fick inte den starten på svenska cupen som man hade hoppats. Hemma på träningsplanen Gasten ställdes man mot Åtvidaberg, som förra året degraderades från superettan. Det hela blev en avslagen historia där Kalmar under 90 minuters spel inte lyckades få hål på gästerna. Närmast ett segermål kom anfallaren Papa Diouf som på nyförvärvet Nixons inspel nickade i stolpen.

Även Rasmus Elm hade en frispark utanför straffområdet som vållade gästernas målvakt problem och Melker Hallberg hade en nick på övertid men närmare än så kom inte hemmalaget.

Glädjande för Kalmar var dock att just Rasmus Elm gjorde comeback från start i en tävlingsmatch. Senaste gången Elm spelade från start för Kalmar var i det allsvenska mötet med Jönköpings Södra den 17 april förra året (då tvingades han kliva av tidigt i den första halvleken). Därefter drogs den tidigare landslagsmittfältaren med ryggproblem som höll honom borta hela resterande delen av säsongen.

I Kalmar och Åtvids grupp hade sedan tidigare Östersund vunnit mot Trelleborg med klara 3-0.