TV: Dalkurd besegrade Sandviken komfortabelt - efter målvaktens supertavla

Svenska Cupen

Dalkurd besegrade Sandviken med 3-1 i en, på förhand, betydelselös match.
Då stod Sandvikens målvakt för en superbjudning.

Se målvaktens superbjudning i spelare ovan.

I gruppspelets sista match ställdes Dalkurd och Sandviken mot varandra i en, på förhand, betydelselös match. Sandviken må ha stört de regerande mästarna Djurgården i förra omgången men i den sista gruppspelsmatchen blev det en förlust mot Dalkurd.

Dalkurds försvarare Daniel Stensson skulle öppnade målskyttet redan i den 8:e matchminuten - på halvvolley smällde han till och satte 1-0 för hemmalaget. Igbarumah utökade senare strax innan halvtid till 2-0.

Dalkurd skulle även sätta 3-0 i andra halvlek efter en stor tavla från Sandvikens målvakt Johansson som stod och dröjde alldeles för länge med bollen. Hemmalagets Kerfala Cissoko var snabbt framme och stötte in 3-0-målet.

Naeem Mohammed i Sandviken reducerade fram till 3-1 i den 84:e minuten men fler mål kunde inte Sandviken mäkta med. Matchen slutade 3-1.

I och med resultatet avancerar varken Dalkurd eller Sandviken till kvartsfinal. Mjällby stod för en skräll när de besegrade Djurgården i Stockholm och slutar därmed som gruppvinnare.

Lottningen av cupens kvartsfinaler sänds exklusivt på Fotbollskanalen, cirka 21.15 på måndag.

Dalkurd: Anger - Falkmar, Jasarevic, Berger, Kabashi, Igbarumah, Finndell, Stensson, Styffe, Cissoko, Clemons

Sandvikens trupp: Johansson - Jansson, Molin, Håkansson, Koidan, Nordin, Englund, Bellander, Lindgren, Mendy, Simba, Engqvist, Mohammed, Mukunzi