TV: Djurgården cupmästare - MFF nollat i finalen

STOCKHOLM. Djurgården är svenska cupmästare 2018.
Det efter seger med 3-0 hemma mot Malmö FF i finalen.
- Det är otroligt, säger målskytten Kerim Mrabti till C More.

Malmö FF:s ambition inför 2018 har varit tydlig; allsvenskt guld, cupguld och avancemang till något gruppspel i Europa. Nu står det klart att man misslyckas med att bocka i åtminstone en av de tre rutorna. För under torsdagen föll man med 3-0 i cupfinalen mot Djurgården, inför mer än 25 000 åskådare på Tele2 Arena.

Djurgården tog ledningen redan i den 17:e minuten. Jacob Une Larsson (för dagen vänsterback på grund av en hjärnskakning på Jonathan Augustinsson) tryckte in 1-0 från nära håll efter en hörna.

I den 36:e minuten var Une Larsson sedan nära att dunka in 2-0 till Djurgården, även då på hörna, men hans skott gick över.

- Det ska vara mål där, erkände Une Larsson för C More i paus.

Djurgården skapade de flesta chanserna i den första halvleken men i den 39:e minuten var Malmö nära att kvittera till 1-1 efter ett tungt skott från Markus Rosenberg och en retur som Carlos Strandberg var centimeter ifrån att peta in.

I paus stod det 1-0 till hemmalaget, som dock ökade på till 2-0 redan i den 46:e minuten. Ett inlägg från Felix Beijmo hittade in till Kerim Mrabti som stötte upp bollen i nättaket - och då var uppförsbacken stor för MFF.

Gästerna försökte sätta tryck på Djurgården, men utan att nå fram till riktigt farliga chanser. I den 81:a minuten kunde också Dif kontra in 3-0. Mittfältaren Fredrik Ulvestad avancerade med boll och gav sedan Jonathan Ring fritt fram att rulla in bollen i mål.

Det här är Djurgårdens första titel sedan 2005. Malmö FF, som ville ta hem sin första cuptitel sedan 1989, får jaga vidare.

- Känns fantastiskt. Vi hade ett otroligt stöd hela matchen som lyfte oss. Alla gjorde en fantastisk match och vi förtjänar verkligen den här segern, säger Djurgårdens målskytt Kerim Mrabti till C More.

Matchen avbröts tillfälligt i slutminuterna efter att en mängd personer på Malmö FF:s klacksektion maskerat sig, hoppat in bakom ena målet och kastat in flera bengaler på planen.

Djurgårdens lag: Andreas Isaksson - Felix Beijmo (Niklas Gunnarsson 82), Marcus Danielson, Jonas Olsson, Jacob Une Larsson - Haris Radetinac (Kevin Walker 79), Fredrik Ulvestad, Jesper Karlström, Jonathan Ring - Kerim Mrabti (Dzenis Kozica 70), Tino Kadewere.

Malmös lag: Johan Dahlin - Eric Larsson (Alexander Jeremejeff 80), Lasse Nielsen, Rasmus Bengtsson, Behrang Safari (Egzon Binaku 13) - Arnor Traustason, Fouad Bachirou, Oscar Lewicki, Sören Rieks (Mattias Svanberg 69) - Markus Rosenberg, Carlos Strandberg.