Christiansen bränner straff mot Djurgården
IFK Göteborg - Djurgårdens IF
IFK Göteborg
Djurgårdens IF
STREAMA PÅ MÅNDAG

Djurgården är klart för semifinal i svenska cupen efter att ha besegrat Malmö FF på Tele2 Arena framför 13 752 åskådare under söndagseftermiddagen. Men det satt långt inne, och det krävdes till slut straffar för att skilja lagen åt.

MFF öppnade matchen klart piggast och var nära att ta ledningen redan i sjunde minuten när Taha Ali spelade fram Isaac Kiese Thelin till ett friläge, men forwarden lyckades inte överlista Jacob Widell Zetterström. Inget mål där, i stället kom utdelningen några minuter senare.

Då klackade Kiese Thelin ett lågt inlägg från nära håll. Widell Zetterström räddade igen men den här gången gick bollen ut till Anders Christiansen som stötte in returen till 0-1.

Halvvägs in i första halvlek fick MFF ett gyllene läge att utöka ledningen. Magnus Eriksson drog omkull Anders Christiansen precis innanför straffområdeslinjen, varpå domaren dömde straff. "AC" stegade själv fram till elvameterspunkten men sköt högt över.

- Jag är otroligt färgad men känslan är att han faller väldigt, väldigt enkelt. Det känns billigt, och det känns också som att jag är utanför. Men det går snabbt, svårt att se. Det kändes rättvist med en miss, sa Eriksson till C More om straffsituationen.

MFF:s dito Anders Christiansen om gästernas uddamålsledning i paus.

- Vi har mycket boll, de får springa och vi attackerar ytorna de ger oss. Sen ska det stå 2-0 till oss, sa han till C More.

Djurgården kom ut som det klart bättre lag i andra halvlek och kopplade direkt ett järngrepp om matchen. Med 20 minuter kvar att spela sprang sig Joel Asoro till ett friläge i djupled, men ytterns skott gick rakt på en utrusande Johan Dahlin.

Dominansen fortsatte och Blåränderna radade upp målchanser, tills att man till slut fick in bollen i nät. Fem minuter innan fulltid slog nämligen Piotr Johansson ett inlägg mot bortre stolpen där Elias Andersson dök upp och skickade in kvitteringen.

På tilläggstid fick Oliver Berg ett friläge i straffområdet, men Johan Dahlin stod återigen för en jätteräddning och tog matchen till förlängning. Väl där såg Malmö FF ut att dra det längsta strået när  Anders Christiansen satte 1-2 i den 114:e minuten, men Djurgården svarade och kvitterade i 120:e genom Hampus Finndell.

Matchen gick till straffar, och där var Djurgården starkast.

5-3. Besard Sabovic, Djurgården.

Sabovic, som avgjorde rysaren, firade framför MFF:s klack efter att ha slagit in den sista straffen. Han jublade över segern.

- Jävligt skönt. Min känsla var att det inte var rättvist när de gjorde 2-1. Otroligt skönt när vi fick 2-2. När det gick till straffar var vi otroligt självsäkra, säger han i C More.

Efter avgörandet syntes även Kim Bergstrand, tränare i Djurgården, trösta Christiansen.

Henrik Rydström, tränare i MFF, var nedslagen efter att både cup- och Europadrömmen gått i kras.

- Vi har ledningen med en minut kvar av förlängningen. Det bör vi kunna lösa. En besvikelse, såklart, säger Rydström i C More.

Djurgårdens kapten Magnus Eriksson:

- I andra halvlek tycker jag att det är totaldominans och kontroll. Malmö FF är bra och skickliga, men jag är så stolt över att vi lyckas studsa tillbaka, säger han i C More.

Däremot tyckte han inte om att följa dramat utan att själv vara delaktig.

- Jag hade gärna spelat 120 för det är inte roligt att stå vid sidan, säger Eriksson.

I semifinal väntar BK Häcken på bortaplan för Blåränderna nästa helg.

Djurgården (4-3-3): Jacob Widell Zetterström - Piotr Johansson, Jesper Löfgren, Marcus Danielson, Elias Andersson (104' Pierre Neurath Bengtsson) - Lucas Bergvall (61' Hampus Finndell), Rasmus Schüller, Magnus Eriksson (70' Besard Sabovic) - Victor Edvardsen, Jacob Bergström (61' Oliver Berg), Gustav Wikheim (46' Joel Asoro).

Malmö FF: (4-2-3-1): Johan Dahlin (120' Ismael Diawara) - Anton Tinnerholm, Lasse Nielsen, Derek Cornelius, Gabriel Busanello (91' Martin Olsson) - Sergio Peña (82' Hugo Bolin), Hugo Larsson - Taha Ali (68' Moustafa Zeidan), Anders Christiansen, Sebastian Nanasi (58' Joseph Ceesay) - Isaac Kiese Thelin.

-
-
Publicerad 2023-03-12 kl 18:48

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.