TV: Djurgården vann efter dundertavlan – målvakten tappade in bollen i eget mål

Årets målvaktstavla i svensk fotboll kan redan vara gjord. Ljungskiles målvakt August Strömberg hade en mardrömsdag på jobbet då hans lag förlorade borta mot Djurgården.
- Vi får in ett turligt mål, sa Djurgårdens tränare Pelle Olsson efteråt.

Pelle Olsson mot Jonas Olsson. Det skulle till slut bli Pelle som gick segrande ut från måndagens ”Olsson-derby”. Detta efter att en grov målvaktstavla från Ljungskiles August Strömberg.

Det var däremot Ljungskile som inledde starkast då det norska nyförvärvet Tim Nielson fick bollen utanför straffområdet i den 15:e matchminuten. Anfallaren gick på skott och fick till en riktig pangträff, men lyckades träffa bollen efter att Hampus Nilsson snyggt fått en hand på bollen. Norrmannen skulle hamna i stort fokus under den andra halvleken då Djurgårdspubliken fick erfara hans långa inkast som Ljungskile inte tvekade på att använda. De långa kasten resulterade däremot inte i något mer än kalabalik inne i straffområdet vid flertalet gånger.

Istället så var det Djurgården som var nära att ta ledningen efter 25 minuter då Alexander Faltsetas testade skott utanför straffområdet. Bollen tog i stolpen och var ypperst nära att ge hemmalaget ledningen. Men det blev inga mål i den första halvleken utan lagen gick till pausvila med ett mållöst resultat.

I den andra halvleken stod Ljungskiles målvakt August Strömberg för en dundertabbe då han mer eller mindre kastade in ett misslyckat inlägg från Elliot Käck i eget mål. Ett jättemisstag från 23-åringen som gav hemmalaget momentum i matchen, men till Strömbergs stora lycka skulle en kvittering komma för gästerna. Efter ett långt inkast så fick Ahmed Suleiman bollen utanför straffområdet och sköt via foten på sin lagkamrat Jakob Olsson in 1-1 i matchen.

Det sista ordet i matchen skulle däremot inte vara sagd ännu. I den 85:e matchminuten rullade hemmalaget upp ett fint anfall där man Sam Johnson blev helt fri vid straffpunkten. Anfallarens skott räddades av August Strömberg, men inte bättre än att Sebastian Andersson kunde rulla in 2-1 till Djurgården. Ett mål som också skulle visa sig vara avgörande då Djurgården höll undan och tog tre viktiga poäng.

- Vi höll på att byta ut Sebastian, men vi hann inte, sa Pelle Olsson efteråt om hjälten till Fotbollskanalen.

I och med segern mot Ljungskile så gick Djurgården upp i ledning i grupp 6. De andra två lagen i gruppen, Hammarby och Syrianska spelade under söndagen 0-0.

Efteråt så var Pelle Olsson inte helt nöjd med insatsen, men tyckte samtidigt att det var bra att laget fick med sig tre poäng.

- Vi står för en okej insats. Men i den första halvleken så blir vårt spel alldeles för runt och inte så spetsigt i anfallet. Men i den andra halvleken så jobbar vi oss in i matchen och får in ett turligt 1-0-mål. Men så länge som det finns hörnor och inkast i fotboll så lever man alltid farligt.