TV: Djurgården vann historiskt Stockholmsderby i svenska cupen

Damallsvenskan

Hammarbys damer fortsätter att ha svårt för Djurgården.
I Stockholmsderbyt på Grimsta vann Dif med 2-0 i den första gruppspelsmatchen i svenska cupen.

För första gången på damsidan spelas svenska cupen med ett gruppspel. Under lördagen rullade gruppspelet igång och direkt i första omgången möttes Djurgården och Hammarby i ett Stockholmsderby, på Grimsta IP.

I herrallsvenskan är det Djurgården som har haft väldigt svårt med Hammarby de senaste åren, på damsidan är det tvärtom. I damallsvenskan har Dif sex raka segrar mot rivalen, och även i lördagens cupmöte skulle laget segra.

Djurgården tog ledningen i den 22:a minuten efter en hörna. Debutanten Ingibjörg Sigurdardottir nickade in 1-0 för hemmalaget. Målet blev det enda i den första halvleken, men tio minuter in i andra utökade Dif. Efter ett slarvigt försvarsspel av Hammarby serverade Tempest-Marie Norlin Mia Jalkerud med ett friläge och Jalkerud avslutade säkert till 2-0.

Bajen kom aldrig riktigt nära att hota Djurgården, som vann med 2-0.

I Stockholmslagens grupp finns även Piteå och Örebro.

Publicerad 2018-02-10 kl 15:52

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.