TV: Djurgården vann historiskt Stockholmsderby i svenska cupen

Damallsvenskan

Hammarbys damer fortsätter att ha svårt för Djurgården.
I Stockholmsderbyt på Grimsta vann Dif med 2-0 i den första gruppspelsmatchen i svenska cupen.

För första gången på damsidan spelas svenska cupen med ett gruppspel. Under lördagen rullade gruppspelet igång och direkt i första omgången möttes Djurgården och Hammarby i ett Stockholmsderby, på Grimsta IP.

I herrallsvenskan är det Djurgården som har haft väldigt svårt med Hammarby de senaste åren, på damsidan är det tvärtom. I damallsvenskan har Dif sex raka segrar mot rivalen, och även i lördagens cupmöte skulle laget segra.

Djurgården tog ledningen i den 22:a minuten efter en hörna. Debutanten Ingibjörg Sigurdardottir nickade in 1-0 för hemmalaget. Målet blev det enda i den första halvleken, men tio minuter in i andra utökade Dif. Efter ett slarvigt försvarsspel av Hammarby serverade Tempest-Marie Norlin Mia Jalkerud med ett friläge och Jalkerud avslutade säkert till 2-0.

Bajen kom aldrig riktigt nära att hota Djurgården, som vann med 2-0.

I Stockholmslagens grupp finns även Piteå och Örebro.

Publicerad 2018-02-10 kl 15:52