TV: Elfsborg föll mot division 1-lag - kan nu åka ur i gruppspelet

Svenska Cupen

Elfsborg föll överraskande i svenska cupen.
Oskarshamns AIK, som i fjol kvalade sig kvar i division 1, vann med 2-1.

Elfsborg besegrade i svenska cupen-premiären Brage med 3-0, men åkte under lördagen på ett lite oväntat tidigt baklängesmål mot Oskarshamns AIK, som i fjol slutade på 13:e-plats i division 1 södra och kvalade sig kvar i serien. Ylli Podrimcaku drev i sjunde minuten in bollen i straffområdet efter en omställning och var kylig till 1-0.

Men det resultatet stod sig inte särskilt länge.

Rasmus Alm höll sig några minuter senare framme i straffområdet och rullade in bollen i mål till 1-1. Elfsborg tryckte vidare på framåt och såg ut att vara det laget som skulle göra det nästkommande målet, men så blev det inte, då Oskarshamn ville annorlunda.

Oskar Stejdahl slog i 47:e minuten till med ett klassavslut, från en position utanför straffområdet, och rakt upp i nättaket till 2-1 för division 1-laget. Elfsborg jagade därefter ett kvitteringsmål, men nådde inte hela vägen fram, samtidigt som Jesper Karlsson i slutet av matchen fick rött kort.

Huvuddomaren överlade först med ena assisterande domaren och visade sedan upp det röda kortet för Borås-lagets nyckelspelare. Av tv-bilderna att döma gick det inte att urskilja vad som hände, men Elfsborg menar, via sitt Twitter-konto, att det handlade om "gruff" med en motståndarspelare.

Oskarshamn fullbordade därmed skrällen genom att hålla undan till 2-1-seger och tre poäng i gruppspelet. Elfsborg ställs härnäst den 8 mars mot Örebro på hemmaplan, medan Oskarshamn avslutar gruppspelet samma dag med spel mot Brage.

Oskarshamns AIK: Nyberg, Hultqvist, Dobrijevic, Stejdahl, Jägerbrink, Agebjörn, Podrimcaku, Dzelili, Omagbeni Dudu, Olsson, Eliassi.

IF Elfsborg: Dyngreland - McVey, Väisänen, Henriksson, Strand - Gojani, Holmén, Olsson - Alm, Hümmet, Karlsson.