Elfsborg missar svenska cupen-gruppspelet.
Oskarshamns AIK skrällvann med 1-0 - och Emmanuel Boateng fick rött kort.

Höjdpunkter: Elfsborg föll tung mot Oskarshamns AIK
IF Elfsborg - IFK Värnamo
IF Elfsborg
IFK Värnamo
STREAMA PÅ MÅNDAG

Elfsborg har i år haft det motigt i allsvenskan och ställdes under torsdagen mot ettan-laget Oskarshamns AIK borta i svenska cupen. Då åkte Borås-klubben på en ny smäll.

27 minuter dröjde det, sedan höll sig Oskarshamns Kgotso Masangane framme i straffområdet och satte ett inspel i mål till 1-0 för hemmalaget. Elfsborg jagade sedan ett kvitteringsmål, men fick inte fira före första halvleks slut.

Elfsborg fortsatte sedan att trycka på för ett kvitteringsmål i andra halvlek, men utan lycka och i den 84:e minuten tvingades mittfältaren Emmanuel Boateng lämna planen. 25-åringen tappade huvudet och knuffade omkull en motståndare, vilket resulterade i rött kort.

- Boateng tappar skallen och får gå och duscha i förtid, säger C Mores kommentator Rickard Jansson i sändningen.

- Svagt av Boateng i det läget, fortsätter han.

Elfsborg kom inte ikapp och föll med uddamålet, vilket innebär att klubben missar cup-gruppspelet nästa år. För Oskarshamn lever i sin tur drömmen om Europa.

Oskarshamns AIK: Hartmann - Korang, Eriksson Ibragic, Tsetskhladze, Jägerbrink, Agebjörn, Söderqvist, Masangane, Lindqvist, Olsson, Jobe.

IF Elfsborg: Rönning - Larsson, Henriksson, Väisänen, Qasem - Söderberg, Rømer, Zeneli - Alm, Aga, Ondrejka.

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.