TV: Eskilstuna vidare till final i svenska cupen - besegrade Umeå

Svenska Cupen

Eskilstuna United är klart för final i svenska cupen.
Detta efter semifinalseger med 4-2 mot Umeå IK.
- Vi är nöjda med vinst, seger målskytten Felicia Rogic till C More efter matchen.

Svenska cupen bjöd på en semifinal mellan Umeå IK och Eskilstuna United under lördagen. Och det var favoriten Eskilstuna som skulle ta ledningen i matchen. Bortalaget slog en djupledsboll som Umeå-målvakten Agnes Granberg missbedömde helt. Tillslut fick Loret Kullashi bollen, snurrade upp en försvarare och sköt in 1-0.

Inte allt för många minuter senare hittade Umeå en kvittering. På hörna fick Rose Herreros bollen på bortre, och kunde nicka in kvitteringen. 1-1 stod sig sedan resten av den första halvleken.

I den andra halvleken utökade Eskilstuna sin ledning efter att Kullashi gjorts ned i straffområdet och fått straff. Felicia Rogic kunde via målvakten sätta dit straffen. Även om Umeå lyckades reducera så vann Eskilstuna tillslut med 4-2, och de hade således slagit ut Umeå från svenska cupen, och nu väntar en final mot Rosengård eller Häcken.

Den andra semifinalen avgöras i morgon, söndag. Matchen mellan Häcken och Rosengård sänds på Sportkanalen och börjar 15.30. Matchen kan även streamas på cmore.se.