POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVENSKA CUPEN

TV: ”Frisparksspecialisten” Zahui: ”På träning gör jag aldrig mål"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

En mot Gefle och en mot Trelleborg.
Thierry Zahui har satt två otroligt läckra frisparkar i cupen.
Men frisparksspecialist? Icke.
- På träning gör jag aldrig mål på frispark. På 20 försök missar jag 20, säger han till Fotbollskanalen.

Landskrona åkte ut ur svenska cupens gruppspel efter att man i den sista gruppspelsmatchen förlorat mot Trelleborg på bortaplan med 2-1.

Men efter matchen var det trots allt en spelare i gästernas lag som fick en hel del av rubrikerna. Ivorianen Thierry Zahui hade nämligen skruvat in en mycket läcker frispark, precis som i den första omgången mot Gefle. Två matcher av tre i cupen där 29-åringen alltså stått för två högkvalitativa avslut på liggande boll.

Men att Zahui skulle vara någon frisparksspecialist håller han inte med om.

- Nej, haha! Jag säger alltid samma sak till människor som frågar den frågan. Jag vet inte om du tror på någonting men jag tror på Gud. Jag är den som människor ser på planen, men den som får saker och ting att hända är Gud, säger han till Fotbollskanalen.

Men vad är hemligheten, bortsett från Gud?
- Hemligheten är att jag tror på mig själv. När jag är nära bollen vet jag att någonting kommer att hända, det handlar bara om att tro på det. På träning, om du frågar mina lagkamrater, gör jag aldrig mål på frispark. På 20 försök missar jag 20, men när jag går ut på match är jag en annan person, en annan spelare. Då är jag mycket starkare.

Thierry Zahui kom till Landskrona under fjolåret efter en turbulent tid i Malmö-klubben Prespa Birlik. Och faktum är att han redan i seriespelet i fjol hängde en vacker frispark, den gången mot Trollhättan.

 - Det handlar om känslan. Det är mitt lag som får mig att känna mig som en bra spelare. När man måste göra någonting för laget och för lagkamraterna behöver man hitta all kraft och all känsla för att få dem att bli stolta.

Just tiden i Prespa var närmast en mardröm för Zahui. Sydsvenskan kunde avslöja hur Prespa utnyttjade Zahui via dubbla kontrakt och gav honom en lön på 4000 kronor i månaden, rakt i handen, samtidigt som klubben skrivit ett separat avtal där han hade 14 300 kronor i månaden, vilket är minimilönen för idrottare från länder utanför EU. Till sist löste man tvisten och ivorianen skrev i stället på för Landskrona. Ett klubbyte som blev vändningen på karriären. 

- Det är som att ha gått från noll till hundra. Jag känner mig verkligen glad, min familj mår bra. Runtomkring mig är allt bra. Jag kan ta mig från lägenheten till träningen och hemma känner jag mig trygg, säger han.

Zahui har ett förflutet med spel i den grekiska högstaligan och Levadiakos. Och det råder ingen tvekan om att han nu vill ta klivet upp med Landskrona.

- Jag vill verkligen gå upp till superettan. Jag kom från Superleague (i Grekland) till Sverige och när man inte kan språket så gör man misstag. Landskrona gav mig möjligheten att visa upp mig för alla. Jag hoppas att det här året blir otroligt för alla.

Se Zahuis båda frisparksmål i spelaren ovan.

FAKTA

Följ svenska cupen 2017


Nu börjar de allsvenska lagen sina förberedelser inför säsongsstarten i Allsvenskan den 1 april. Från januari till april visar C More över 100 försäsongsmatcher inklusive träningsmatcher och turneringar både hemma och utomlands samt alla matcher i Svenska Cupen.

SE LISTAN PÅ ALLA MATCHER HÄR!

Allsvensk abstinens?
Uppladdningen inför Allsvenskan 2017 med försäsongsmatcher och Svenska cupen ingår i C Mores Sport, Film och Serie-paket. Alla matcher från Uppladdningen inför Allsvenskan 2017 kommer även att kunna köpas som PPV för 99 kr per match.
TA MIG TILL UPPLADDNINGEN HOS C MORE

Publicerad 2017-03-06 kl 10:02
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå