TV: Gais skrällde igen - men Khalili räddade Hammarby från flopp efter jättedrama

STOCKHOLM. Gais var på väg mot ännu en oväntad bortaseger i svenska cupen.
Då räddade Imad Khalili ett kryss för Hammarby, i den 90:e minuten.
- En Hawaii-match och vi var inte bra, säger Bajens tränare Stefan Billborn till C More.

Se höjdpunkterna i spelaren.

Efter en seger senast mot Elfsborg, i den första gruppspelsomgången av svenska cupen, var det ett laddat Gais som under söndagen gästade Hammarby på Tele2 Arena. Superettan-laget bjöd då på en ny skräll, men fick till slut ”bara” med sig en poäng efter 3-3 inför 7 108 åskådare efter ett sent Bajen-mål.

Det var hemmalaget som tog ledningen i matchen. I den 17:e minuten petade den norske anfallaren Sander Svendsen in 1-0 från nära håll efter en tilltrasslad situation. Bara två minuter senare kvitterade Gais till 1-1, genom anfallaren Edin Hamidovic. Bortalaget gick till attack på sin högerkant och när Dusan Djuric hittade fram med en passning till nyförvärvet Hamidovic gjordes inget misstag. Avslutet gick mellan benen på den framstormande Hammarby-keepern Benny Lekström.

I minut 37 hände sedan mycket. Först var Hammarby nära att ta ledningen igen, när Imad Khalili fick till en hård frispark som Gais målvakt Damir Mehic dock räddade. Därefter satte Gais 2-1. Återigen spelade gästerna sig förbi på sin högerkant. Erik Westermark serverade sedan målskytten Hamidovic inne i straffområdet, men han fick en felträff i sitt avslutsläge och bollen studsade istället fram till mittbacken August Wängberg som följt med upp i anfallet. Wängberg rullade därefter in bollen i ena hörnet.

I paus stod det 2-1 till Gais och då var Hammarbys målskytt Sander Svendsen starkt kritisk till sitt lags insats de första 45 minuterna.

- Vi startade okej. Då vann vi boll och pressade bra. Men efter första målet så faller vi samman totalt och släpper in allt. Vi såg ut som ett superettan-lag. Det var allt för dåligt, sa Svendsen.

Hammarby var någon decimeter ifrån att göra 2-2 i den 67:e minuten när ett tungt skott från Björn Paulsen gick precis utanför ramen på målet. Två minuter senare räddade Benny Lekström ett avslut från en helt ren Jesper Westermark, och på den efterföljande hörnan ökade Gais på till 3-1. Edin Hamidovic höll sig framme vid ena stolpen och petade in bollen i nät.

Kort därefter, i den 73:e minuten, reducerade Hammarby till 3-2 genom inhopparen Pa Dibba, som efter en pass snett inåt bakåt av Imad Khalili dunkade in bollen i mål via bortre stolpen. Just Khalili tryckte sedan in 3-3 i den 90:e minuten, efter att en frispark från Kennedy Bakiricoglu tagit i Gais-muren och gått i en hög båge in i straffområdet där Khalili stod rätt placerad och fick en tå på bollen.

I matchens sista anfall träffade Björn Paulsen stolpen för Hammarby, när hemmalaget ställde om efter en Gais-frispark. Men matchen slutade 3-3.

- En Hawaii-match. Vi gjorde ingen bra match. Vi får gå hem och se vad vi kan rätta till, säger Hammarbys tränare Stefan Billborn till C More.

Hammarby står nu på fyra poäng inför den avslutande gruppspelsomgången i svenska cupen (mot Elfsborg). Gais har också fyra poäng efter två omgångar och möter ett redan utslaget division 2-lag i form av Vasalunds IF, på hemmaplan, nästa söndag.

Gais tränare Bosko Orovic till C More:

- Vi ägde matchen i 70-75 minuter. Sen tröttnade vi givetvis lite, det är tufft att spela här. Men vi började spela sämre, gick ner oss, fegade ur...  Tröttheten spelar in så klart. Men vi föll ur våra positioner och det verkar som att vi tränare inte gett ut tillräckligt bra direktiv, så vi får ta på oss den här förlusten (krysset).

- Just nu känner jag frustration och irritation på mig själv och många andra.

Se höjdpunkter i spelaren ovan.

Hammarbys lag: Benny Lekström - Simon Sandberg, David Fällman (Jiloan Hamad 75), Marcus Degerlund, Neto Borges - Jeppe Andersen (Kennedy Bakircioglu 60), Serge-Junior Martinsson Ngouali - Imad Khalili, Björn Paulsen, Rebin Asaad - Sander Svendsen (Pa Dibba 57)

Gais lag: Damir Mehic - August Wängberg, Carl Nyström, Niclas Andersén - Erik Westermark, Niklas Olsson, Dusan Djuric (Jesper Westermark 57), Marcus Bergholtz, Carl Wede (Allan Mohideen 79) - Junes Barny, Edin Hamidovic