TV: Häcken vidare till kvartsfinal i cupen - efter komfortabel seger

Svenska Cupen

Häcken behövde vinna för att avancera vidare till kvartsfinal.
Det gjorde laget från Hisingen också då Östersund besegrades med 2-0.
- Vi borde vunnit med fyra-fem bollar, men viktigast var att vi vann, säger Rasmus Lindgren i C Mores sändning.

Förutsättningarna var enkla i gruppfinalen mellan Häcken och Östersund i grupp sex. Häcken behövde vinna söndagens match samtidigt som ett oavgjort resultat räckte för Östersund. Men hemmalaget skulle visa sig starkast hemma på Bravida Arena.

Häcken och Daleho Irandust skulle rivstarta gruppfinalen. Redan i den åttonde minuten drev 21-åringen en boll upp mot ÖFK:s Aly Keita i målet. Hade flera passningsalternativ men valde att avsluta själv - och det var rätt beslut. Otagbart för Keita i målet. Häcken med ett tidigt ledningsmål.

Nästa heta chans var inte allt för långt bort. I den 22:a matchminuten kom hemmalagets Godswill Ekpolo fri på högerkanten där Östersunds Isherwood stoppade Ekpolos inspel med handen. Straff dömdes där Ahmed Yasin gick fram. Men Keita var på tårna och räddade straffen. Men Ekpolos utdelning skulle tillslut komma. Föra bara några minuter senare fick han en fin boll snett inåt bakåt som han placerade upp i nättaket.

Östersund i underläge efter första 45, ett resultat som målvakten Aly Keita var mindre nöjd med.

Vi måste höja oss om vi ska vända på det här, säger en besviken Aly Keita i halvtidsintervjun i C More.

I inledningen av andra halvlek testade ÖFK:s Isak Ssewankambo sin skottlycka - och det höll på att resultera i ett reduceringsmål. Peter Abrahamsson i Häcken-målet skulle "bara" skopa bollen på Ssewankambos skott men bollen gled ur händerna och höll på att rulla in i mål. Men Abrahamsson var snabb att vända sig om och stoppa den rullande bollen.

Östersund tryckte länge på för ett kvitteringsmål men hade svårt att skapa någon riktig press på sina motståndare. Istället hittade Häcken ytor att kontra på fram till några halvchanser, men mer än så blev det inte. Matchen slutade 2-0.

Ett resultat som innebär att Häcken vinner gruppen och avancerar vidare till kvartsfinal.

Lottningen av cupens kvartsfinaler sänds exklusivt på Fotbollskanalen, cirka 21.15 under måndagen.

BK Häcken: Peter Abrahamsson - Godswill Ekpolo, Joona Toivio, Rasmus Lindgren, Adam Andersson - Erik Friberg, Jasse Tuominen, Gustav Berggren - Daleho Irandust, Alexander Söderlund, Ahmed Yasin.

Östersunds FK: Aly Keita – Ronald Mukiibi, Noah Sonko Sundberg, Thomas Isherwood, Marco Weymans - Ludvig Fritzson, Rewan Amin, Isak Ssewankambo - Felix Hörberg, Simon Kroon, Nebiyou Perry.