TV: Häcken vidare till semifinal - vann stort i Rubenssons comeback

Då vann hemmalaget stort (5-2) i Elin Rubenssons comeback.

Se höjdpunkter från matchen i spelaren ovan.

Malmö FF - Djurgårdens IF
Malmö FF
Djurgårdens IF
STREAMA PÅ ONSDAG

BK Häcken FF mot Linköpings FC. Lika många poäng inför matchen, men Häcken med bättre målskillnad. Linköping var tvunget att vinna. Men Häcken skulle få en drömstart på matchen. Johanna Rytting Kaneryd serverade Julia Zigiotti Olme som kunde sätta dit 1-0 med sin första touch.

Häcken fortsatte sedan under den första halvleken att pressa på, men det blev inga fler i den första halvleken som således slutade 1-0. I den andra halvleken skulle det bli desto fler mål.

I början på den andra halvleken försökte Häcken spela sig ur Linköpings press, men misslyckades, Uchenna Grace Kanu fick bollen ocg placerade in kvitteringen. Men Häcken skulle ta ledningen snabbt igen. LFC-målvakten Cajsa Andersson spelade fel och Häcken kunde utnyttja misstaget, och sätta 2-1 genom Zigiotti Olme.

Senare i halvleken gjordes Filippa Angeldahl ned i straffområdet och fick staff. Straffsparken tog hon själv hand om och satt säkert. Tre minuter senare hittade Rytting Kaneryd fram till Angeldahl som gjorde sitt andra i matchen - 4-1.

En stund senare fick även Stina Blackstenius mål, när hon satt 5-1. Några minuter senare reducerade Linköping till 5-2, men det krävdes som sagt en seger för Linköping om de skulle ta sig vidare.

Efter drygt 70 minuter byttes mittfältsstjärnan Elin Rubensson in för Häcken, efter 545 dagars frånvaro. Segern för Häcken betyder att de är vidare till semifinal i svenska cupen. Vilket lag som står för motståndet i semin är ännu inte klart. Semifinalerna spelas nästa helg.

Efter matchen var Rubensson nöjd att hon äntligen var tillbaka på planen:

- Jätteroligt såklart. Jag har väntat väldigt länge på den här dagen så jag är väldigt glad, säger hon till C More och fortsätter:

- Det var lite nervöst innan. Det var väldigt många dagar sedan jag spelade en tävlingsmatch och jag är inte riktigt van att vara i den här situationen. Det var speciellt men jag är väldigt glad.

Rubensson medger dock att hon har en bit kvar till sin absoluta toppnivå.

- Det kändes helt okej efter förutsättningarna, men jag har en bit kvar till toppformen, men det kommer, säger hon.

I sommar ska Sverige spela OS, men Rubensson har inte tänkt så långt ännu.

- Jag hoppas komma tillbaka och få spela mycket med Häcken. Allt annat är en bonus och jag ställer inte de kraven på mig nu, säger hon.

Den andra matchen i gruppen, mellan Växjö och Lidköping slutade 4-0.

Häcken: Falk - Gevitz, Kullberg, Ökvist - Rytting Kaneryd, Curmark, Zigiotti Olme, Angeldal, Mijatovic - Blackstenius, Hammarlund

Linköping: Andersson - Aronsson, Lennartsson, Fischer, Landström - Kapocs, Ahtinen, Ellingsen, Grace Kanu - Maanum, Simonsson

Publicerad 2021-03-27 kl 15:52