TV: Halmstad besegrade Tvååker - efter mål och assist av Wikström

Svenska Cupen

I gruppspelets sista match ställdes Halmstad mot Tvååker.
Vinnaren? Halmstad efter 2-1 där Tot-Wikström noterades för ett mål och en assist.

Inför lördagens match mellan Halmstad och Tvååker hade Tvååker chans att avancera vidare till kvartsfinal. Men det skulle visa sig bli svårt då de var tvungna att besegra Halmstad, vilket skulle visa sig vara lättare sagt än gjort.

Men det var Tvååker skulle få ett superläge att sätta ledningsmålet redan efter fem spelade minuter. Zeqiri kom fri med Halmstads Säfqvist i målet men avslutet tätt utanför. Chanserna skulle även komma för Halmstad där Wiedesheim-Pauls skott var precis utanför.

0-0 stod sig fram till halvtidspausen men tidigt i andra halvlek kom Wiedesheim-Pauloch Halmstads utdelning. Efter att ha blivit helt frispelad kunde 21-åringen placera bollen i mål.

Och Halmstad skulle även utöka. I den 53:e minuten vände Wikström in och ut på Tvååkers backlinje innan han elegant placerade in 2-0-målet. Tvååker reducerade med ett 2-1-mål i slutminuterna men närmare kom de inte. Hamstad segrare och slutar därmed på en tredjeplats i gruppspelet. Falkenberg förlorade "bara" med 1-0 mot IFK Norrköping och kunde därmed säkra gruppsegern.

Lottningen av cupens kvartsfinaler sänds exklusivt på Fotbollskanalen, cirka 21.15 på måndag.

Halmstads BK: Säfqvist - Kurtulus, Berntsson, Bengtsson, Djuric, Allansson, Kroon, Johansson, Wikström, Wiedesheim-Paul, Boman

Tvååker: Ekelundh - Gunnarsson, Nilsson, Karlsson, Nilsson, Persson, Zeqiri, Persson, Berggren, Svensson