TV: Hammarby krossade nykomling i cupen - offensiva stjärnor tvåmålsskyttar

STOCKHOLM. Hammarby krossade Varberg i cuppremiären.
Då bjöd Aron Johannsson och Alexander Kacaniklic på dubbla mål i 5-1-segern.
- Vi är nog inte riktigt helt nöjda, säger Bajens Richard Magyar till C More.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren.

Hammarby inledde under måndagskvällen svenska cupen med spel mot allsvenska nykomlingen Varbergs Bois hemma på Tele2 Arena. Då var bland annat nye delägaren tillika Milan-anfallaren Zlatan Ibrahimovic på plats för att se matchen och fick se en chansrik första halvlek.

Hammarby tryckte på direkt och närmast inledningsvis var Aron Johannsson med först en klack från nära håll mot mål och sedan en farlig nick mot mål, men båda gångerna fredade Bois-målvakten August Strömberg sitt mål. Islänningen skulle dock få sin revansch. Johannsson höll sig i den 27:e minuten framme på ett inspel i straffområdet av Kacaniklic och satte bollen i nät till 1-0.

Någon minut senare var Varberg nära att kvittera, då lagets skyttekung från i fjol Astrit Seljmani fick öppet mål efter inspel i straffområdet, men sköt utanför. I stället kunde Bajen, som var mer kliniskt, utöka lite senare till 2-0 genom Kacaniklic efter inspel från vänsterkanten.

Men Varberg fortsatte också att trycka på framåt. Monday Samuel sköt först i ribban och sedan nickade Gustaf Norlin bollen i mål, men utan att få fira, då målet blev bortdömt för offside. Samuel stod på fel sida av backlinjen och ansågs störa Davor Blazevic i Bajen-målet. Samuel kom också fri lite senare med Blazevic, men då räddade målvakten spelarens avslut till 2-0 för Bajen i halvtid.

Strax efter halvtid utökade Bajen till 3-0. Kacaniklic höll sig framme på ett inspel av Johannsson i straffområdet och satte bollen i mål. Därmed var matchen också mer eller mindre avgjord, men det hindrade inte Bajen från att trycka på vidare framåt. Strömberg stod i 57:e minuten för en målvaktstavla, då han inte lyckades klistra ett inlägg, vilket gjorde att Johannsson kunde rulla in 4-0.

Varberg kämpade på tappert och fick i 66:e minuten in ett reduceringsmål genom Alexander Johansson, men kom inte närmare än så. Bajen vann till slut med 5-1 efter mål av Muamer Tankovic på stopptid, som blev framspelad av inhopparen Gustav Ludwigson i anfallarens tävlingsdebut inför 14 518 åskådare på Tele2 Arena. För Bajens del fick även Abdul Khalili göra debut med ett inhopp, samtidigt som Paulinho gjorde tävlingsdebut med spel från start i matchen.

- Vi är nog inte riktigt helt nöjda. Periodvis spelar vi bra, men det är lite saker vi behöver jobba på, framför allt med bollen i vissa lägen. Men man ska inte klaga. Det blir 5-1, vi vinner, säger Hammarbys Richard Magyar till C More efter matchen.

Han fortsätter:

- Tittar man på våra försäsongsmatcher har vi blandat med lite överraskande beslut ibland och det är det jag syftar på när jag säger att vi inte är helt nöjda.

Hammarby ställs härnäst på söndag mot Brommapojkarna på bortaplan, medan Varberg samma dag reser till Norrland för spel mot Gif Sundsvall i cupgruppspelet.

Hammarbys lag: Davor Blazevic - Tim Söderström, Richard Magyar, Mads Fenger, Dennis Widgren - Serge-Junior Martinsson Ngouali (Jeppe Andersen, 56), Darijan Bojanic - Alexander Kacaniklic, Paulinho (Abdul Khalili, 58), Muamer Tankovic - Aron Johannsson (Gustav Ludwigson, 78).

Varbergs lag: August Strömberg - Joakim Lindner, Robin Tranberg, Jesper Modig (Luke Le Roux, 61) - Anton Liljenbäck, Keanin Ayer Boya, Albert Ejupi, Daniel Krezic - Gustaf Norlin (Alexander Johansson, 63), Astrit Seljmani, Monday Samuel (Tashreeq Matthews, 61).