TV: Hammarby vände efter chockstart - nyförvärven målskyttar

Akropolis chockstartade mot Hammarby i svenska cupen.
Men Bajen vände efter att Leo Bengtsson, Muamer Tankovic och Sander Svendsen alla satt sina första mål för klubben.
- Det ser positivt ut, säger Tankovic till C More.

Se höjdpunkterna i spelaren ovan.

Svenska cupens andra omgång tjuvstartade med mötet mellan Akropolis, till vardags i division 1, och allsvenska Hammarby. Bajen kom till start med en stark elva och bland annat startade nyförvärven Sander Svendsen och Muamer Tankovic.

Det var dock Akropolis som chockstartade och tog ledningen efter fem minuters spel. Och det var två tidigare Bajen-spelare som skulle göra det mot sin gamla klubb. Nicklas Lindqvist slog ett inlägg som Alagie Sosseh nickade in till 1-0. Akropolis-anfallaren sträckte ursäktande upp händerna och firade inte målet.

Hammarby kom tillbaka in i matchen i den 30:e minuten när Leo Bengtsson vackert placerade dit kvitteringen på nick.

Akropolis hade sedan ett superläge att återta ledningen. Nicklas Lindqvist satte bollen i ribban. På returen fick Kostas Stavrothanasopoulos ett jätteläge när Johan Wiland var ur position men greken dundrade bollen över.

Strax innan halvleken var över var det istället Hammarby som tog ledningen. Jeppe Andersen stod för en fin boll fram till Muamer Tankovic som stötte in sitt första mål för Bajen.

- Det känns jätteskönt. Det är första målet och första målet glömmer man aldrig. Och det kommer att komma massa fler, säger Tankovic till C More.

Den andra halvleken blev inte lika händelserik som den första. Hammarby hade ganska bra koll på händelserna och kunde hålla undan. På tilläggstid punkterade nyförvärvet Sander Svendsen också matchen med sitt första mål för klubben.

Bajen är därmed vidare till gruppspelet som spelas under försäsongen nästa år.

- Det är alltid svårt att spela mot ett division 1-lag. De gör det svårt för oss. De har inget att förlora helt enkelt, de gick ut och körde. Medan vi innan matchen hade allt att förlora. Vi ska ju vinna den här matchen och det gör vi, jag tycker ändå att vi gjorde ett helt okej jobb. Det ser positivt ut, säger Muamer Tankovic efter segern.

Lagens startelvor:

Akropolis: Larsson - Nikolakakis, Gezos, Ludzik, Simovski - Pettersson, Vasic, Haglind-Sangré - Stavrothanasopoulos, Sosseh, Lindqvist.

Hammarby: Wiland - Saevarsson, Fenger, Paulsen, Degerlund - Andersen, Hamad, Asaad, Bengtsson - Svendsen, Tankovic.

Publicerad 2017-08-16 kl 20:23

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.