Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVENSKA CUPEN
40v

TV: Här gör Dif ett "Guds hand"-mål - döms bort

Foto: C More.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se "målet" i spelaren ovan.

STOCKHOLM. Djurgårdens Niklas Gunnarssons 1-0-mål för Djurgården mot J-Södra dömdes bort.
Anledningen? Han slog in bollen i nät med hjälp av sin hand.
- Det var inte med flit, säger Gunnarsson.

Under lördagen ställdes Djurgården mot Jönköpings Södra på hemmaplan i den avslutande gruppspelsomgången i svenska cupen. Då dunkade Niklas Gunnarsson in 1-0 för Dif på en hörna, efter lite mer än en timmes spel. På planen och läktarna jublades det över målet, men efter någon sekund dömdes fullträffen bort.

Domaren Stefan Johannesson tog därefter fram det gula kortet och varnade målskytten Gunnarsson. Johannesson såg nämligen det vissa missade till en början - att norrmannen slog in bollen i nät med hjälp av sin hand likt Diego Maradona i VM-kvartsfinalen mot England 1986. Maradonas tilltag döptes i efterhand till "Guds hand".

- Han som markerade mig gjorde det ganska hårt, så smällde han upp min arm i luften och så blev det... vad ska jag kalla det? "Maradona", sa killarna. Det var inte med flit. Jag hade armen utsträckt och så blev det lite reflexaktigt. Det var inte så att jag jublade efteråt. Jag gjorde det inte med flit. Det blev bara att jag reagerade utifrån att han knuffade till min arm. Det såg lite komiskt ut, säger Gunnarsson efter matchen.

Se "målet" i spelaren ovan.

Publicerad 2018-03-03 kl 15:34
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons