TV: Holmbergs dubbel sänkte Blåvitt - Norrköping till semi

IFK Norrköping är vidare till semifinal i svenska cupen.
Kalle Holmberg sänkte IFK Göteborg med dubbla mål i 2-1-segern.
- Det är tungt såklart, säger Blåvitt-tränaren Jörgen Lennartsson till C More.

IFK Norrköping är vidare till semifinal i svenska cupen efter 2-1 borta mot IFK Göteborg. Båda gästernas mål kom från Kalle Holmberg som blev stor hjälte.

I den första halvleken var det hemmalaget som kom närmast, men utan att lyckas skapa de riktigt vassa chanserna.

Tio minuter in i den andra halvleken tog gästerna ledningen. Sebastian Andersson sköt ett skott som tvingade fram en retur från Pontus Dahlberg och Kalle Holmberg höll sig framme och petade in bollen.

- En hård tåpaj! Och sen vår målvakt sa att 'gå på alla returer som går' så det var fint att jag gick på den och fick göra mål, säger Holmberg till C More.

I den 68:e minuten var det dags igen. Niclas Eliasson utmanade på kanten och hittade in till Holmberg som styrde upp 2-0.

- Det var en perfekt boll så det var bara att sätta dit foten, säger Holmberg.

Tio minuter från slutet skapade Mikael Boman liv i matchen. Anfallaren nickade resolut in bollen till 2-1.

Närmare än så kom dock inte IFK Göteborg och Norrköping avancerar till semifinal i svenska cupen. Där väntar vinnaren mellan Elfsborg och BP.

Se höjdpunkter från matchen i spelaren ovan.

Lagens startelvor:

IFK Göteborg: Pontus Dahlberg - Martin Smedberg-Dalence, Mattias Bjärsmyr, Thomas Rogne, Emil Salomonsson - Elias Omarsson, Sebastian Eriksson, Abdul Razak, Sören Rieks - Mads Albaek - Mikael Boman.

IFK Norrköping: Michael Langer - Linus Wahlqvist, Andreas Johansson, Jón Gudni Fjóluson, Christopher Telo - Nicklas Bärkroth, Filip Dagerstål, Daniel Sjölund, Niclas Eliasson - Kalle Holmberg, Sebastian Andersson