TV: Jeremejeff målskytt i återkomsten

Svenska Cupen

Häcken fick en bra start på svenska cupens gruppspel.
Leo Bengtsson och återvändaren Alexander Jeremejeff blev målskyttar i 2-0-segern mot Dalkurd.
- Vi gav oss själva chansen att vinna i dag, säger Häcken-tränaren Andreas Alm till CMore.

Häcken var utan spelare som Peter Abrahamsson, Pontus Dahlberg, Martin Olsson, Daleho Irandust, Patrik Wålemark och Jasse Tuominen i cuppremiären hemma mot ettan-laget Dalkurd. Men det blev ändå tre säkra poäng för laget från Hisingen.

Leo Bengtsson, som var ett utropstecken i allsvenskan i fjol, gav hemmalaget ledningen mitt i första halvlek när Joona Toivio hittade in till Bengtsson bakom Dalkurds backlinje. Yttermittfältaren vek in från vänster och var säker i avslutet när han satte bollen i nät bakom målvakten.

Häcken kunde sedan utöka på straff efter att Rassa Rahmani tagit bollen med armen i eget straffområde. Alexander Jeremejeff, tillbaka i Häcken till den här säsongen, var hur kall som helst när han rullade in 2-0.

Andreas Alm, Häckens tränare, ger sin syn på matchen:

- Det är nog tillräckligt med målchanser för att vi ska säga att vi gav oss själva chansen att vinna i dag. Men i andra halvlek är det inte jättetryck i allt vi gör. Dalkurd är skickliga med bollen, de jämnar ut matchen lite spelmässigt, så får vi lite omställningslägen i stället, säger Alm till CMore.

Det blev också slutresultatet, trots en del halvchanser åt båda håll under den andra halvleken. Häcken kopplar därmed greppet om grupp 3 efter att Helsingborg överraskande tappat poäng mot division 2-laget Gauthiod (1-1).