TV: Häcken körde över Brage - efter Mervan Celiks uppvisning

Svenska Cupen

Mervan Celik är i form.
I cuppremiären mot Brage gjorde han hela fyra mål i Häckens 6-1-kross.
- Bollen går in just nu, sa han till C More i halvtid.

Svenska cupen är igång och Häcken gav besked redan i den första gruppspelsmatchen mot Brage.

Efter en trevande inledning öppnade Mervan Celik målskyttet efter 20 minuter då han satte dit 1-0 på hörna. Celik var inte klar på långa vägar och innan den första halvleken var färdigspelad gjorde han både 2-0 med ett välplacerat skott och 3-0 med en kanon avlossad precis utanför straffområdet. Precis före halvtid lyfte dessutom Erik Friberg läckert in 4-0.

Brage reducerade kort efter halvtid genom halvtid genom Anton Lundin, men mer än så hade inte bortalaget på Bravida arena att säga till om. Efter 4-1 höll sig Mervan Celik återigen framme - den gången på en retur - och satte dit 5-1. Fjolårets skyttekung i allsvenskan, Paulinho, ville inte vara sämre än sin lagkamrat och han gjorde 6-1 efter dryga timmen.

Häcken hade därefter bud på ytterligare bud, bland annat hade Nasiru Mohammed ett giftigt avslut i slutet av matchen, men matchen slutade 6-1 och Häcken har därmed fått en smakstart på årets svenska cupen-äventyr.

Se Celiks 5-1-mål i spelaren ovan.

Häcken: Abrahamsson - Ekpolo, Toivio, Lindgren, Andersson - Friberg, Berggren - Yasin, Lundberg, Celik - Jeremejeff.

Norrby: Rosendal - Hindrikes Bergsten, Zetterström. Liljestrand, Stenberg - Kamp, Hellberg, Lundin, Lundin - Lundbäck, Andersen.