TV: Bergmark Wibergs succé fortsätter - men Elfsborg vann mot FFF

Svenska Cupen

Adam Bergmark Wiberg gjorde två mål.
Men Elfsborg gjorde tre och vann därmed matchen mot Falkenberg i svenska cupen.
Boråslaget är dock utslaget ur turneringen då Degerfors vann hemma mot Utsikten.
- Vi vinner välförtjänt, säger Elfsborgs Johan Larsson till C More.

I spelaren visas ett av Bergmark Wibergs mål mot Elfsborg.

IFK Värnamo

Under lördagen ställdes Elfsborg hemma mot Falkenberg i svenska cupen. Inför matchen var förutsättningarna att Boråslaget behövde vinna samtidigt som Degerfors förlorade mot Utsikten för att Elfsborg skulle kunna ta sig vidare till kvartsfinal.

Och Elfsborg gjorde sitt jobb.

I mitten av första halvlek kunde Rasmus Alm raka in en retur från nära håll och målet blev också det enda i första halvlek.

I den andra kom två mål tidigt. Först genom Adam Bergmark Wiberg som nickade in 1-1 för bortalaget.

Elfsborg skulle dock replikera direkt när Johan Larsson påpassligt höll sig framme och nickade in 2-1 från nära håll.

I slutet av matchen utökade Simon Strand med ett distinkt avslut i bortre hörnet och matchen såg då ut att vara avgjord. Men bara någon minut efter Strands 3-1-mål skulle Bergmark Wiberg, som är på lån i FFF från Djurgården, skapa nerv då han satte dit 2-3-reduceringen med ett distinkt avslut. Målet var hans sjätte på tre matcher i cupen, ett minst sagt imponerande facit.

Närmare än så kom dock inte FFF och Elfsborg vann därmed matchen med 3-2. Det räckte dock inte till cupavancemang då Degerfors vann hemma mot Utsikten och den allsvenska nykomlingen är därmed klart för kvartsfinal.

Elfsborgs Johan Larsson var nöjd med att laget lyckades ta en seger.

- Jag tycker vi gör en ganska förnuftig match. Första 10-15 är väldigt dåliga, men sedan kommer vi in i matchen och dikterar handlingarna. Vi skapar otroligt många chanser och är inte så skarpa i offensiv box, men vi vinner välförtjänt, säger han till C More.

Larsson var också nöjd med att själv bli målskytt.

- Det är ett inlägg från högerkanten och den kommer tillbaka till mig och jag vill egentligen bara gå upp och störa backen. Men jag kommer upp fint och kan sätta dit den, det var ett trevligt mål, säger han.

Elfsborg: Rönning - Okumu, McVey, Römer, Okkels, Strand, Alm, Larsson, Ndione, Holst, Söderberg

Falkenberg: Noring - Norén, Hintsa, Sylisufaj, Garbett, Borgström, Wiberg, Englund, Björklund, Nilsson, Adrian

-
-
Publicerad 2021-03-06 kl 16:53

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.