TV: Djurgårdens jättekross i cupen - första målen på tre år för Radetinac

STOCKHOLM. Djurgården vann med 6-0 mot Degerfors under måndagen.
Då gjorde Haris Radetinac sina första mål på nästan tre års tid.
- Känns fantastiskt, säger Radetinac till C More.

Djurgården hade en behaglig afton hemma på Tele2 Arena under måndagen. Laget besegrade superettan-klubben Degerfors med hela 6-0, inför 5 568 åskådare, i den första av tre matcher i svenska cupens gruppspel.

Hemmalaget öste på framåt i stort sett under hela matchen, och närmare än en stenhård frispark i stolpen från Sargon Abraham kom aldrig gästerna.

Redan i den 16:e minuten gjorde yttermittfältaren Haris Radetinac 1-0 för Djurgården, hans första mål sedan cupmatchen mot IFK Norrköping den 5 mars 2015. 32-åringen har två korsbandsskador bakom sig, och kom tillbaka först i somras men spelade inte mycket under hösten.

2-0 satte Kerim Mrabti i den 33:e minuten, efter en fint inskruvad hörna av Kevin Walker. Mrabti tryckte upp bollen i nättaket efter att en tilltrasslad situation uppstått.

I paus stod det 2-0, men tidigt i den andra halvleken kom 3-0. Då petade vänsterbacken Jonathan Augustinsson in bollen i mål från nära håll, efter att Degerfors keeper Dario Miskic tappat den. Målet är den 21-årige vänsterbackens första i Djurgårdens A-lag.

Kort därefter var Jonas Olsson nära att nicka in ytterligare ett mål för Djurgården, på hörna. 4-0 kom dock minuterna senare, när anfallaren Tinotenda Kadewere hittat nätet efter att hemmalaget spelat sig igenom bortaförsvaret.

I den 54:e minuten blev Kadewere tvåmålsskytt, när han nickade in 5-0. Haris Radetinac dunkade in 6-0 till Djurgården på volley i den 90:e minuten.

Det blev matchens slutresultat och nu väntar IK Frej på Vikingavallen i Täby härnäst för Özcan Melkemichels mannar. Frej bortaslog Jönköpings Södra med 2-1 under söndagen.

- Vi gjorde många vackra mål, vi hade många fina anfall och vi höll tätt. Det var en bra match för oss, säger Djurgårdens tränare Özcan Melkemichel till C More.

- Många spelare i vårt lag var bra. Det var jättekul för Haris att han fick göra mål. Det var ett vackert sista mål av honom, och det var bra för Tino som forward att göra mål, fortsätter Melkemichel.

Degerfors ytterforward Sargon Abraham till C More:

- Det var klasskillnad. Djurgården är ett mycket bättre lag och vinner välförtjänt. Det är bara hem och jobba för oss.

Djurgården har i fyra år i rad misslyckats med att ta sig vidare från gruppspelet i svenska cupen. Förra året förlorade man bland annat mot just Degerfors när det alltså blev respass innan kvartsfinalen.

- 6-0 var en bra revansch, säger Özcan Melkemichel.

- Vi har pratat om att cupen är ett av våra delmål. Den är absolut viktig för oss och jag tycker att grabbarna visade rätt attityd i den här första matchen. Vi släppte inte till så mycket och det var inte så att vi bara anföll och riskerade omställningar mot oss. Vi värderade vårt anfallsspel bra. Det gjorde vi inte alltid förra året, då uppstod sådana situationer där vi tappade mycket boll och åkte på omställningar som vi straffades på. Vi har lagt till den dimensionen och pratat ganska mycket om det. Det ska inte hända i år.

Djurgårdens lag: Andreas Isaksson - Niklas Gunnarsson (Johan Andersson 77), Jacob Une Larsson, Jonas Olsson, Jonathan Augustinsson - Haris Radetinac, Kevin Walker, Jesper Karlström (Fredrik Ulvestad 62), Dzenis Kozica - Tinotenda Kadewere (Aliou Badji 70), Kerim Mrabti.

Degerfors startelva: Dario Miskic - Oliver Ekroth, Marcus de Bruin, Christoffer Wiktorsson - Oliver Nilsson, Nikola Ladan, Christos Gravius, Kevin Wright - Sargon Abraham, Viktor Götesson, Alan Asaad.