TV: Cupflopp för Djurgården - utslaget efter förlust mot Mjällby

Svenska Cupen

STOCKHOLM. Mjällby är klart för kvartsfinal i svenska cupen.
Lördagens 2-1-seger borta mot Djurgården gör att laget vinner grupp 1.
- Det är slarvigt att vi släpper in dem i matchen, det ska inte hända, säger Jesper Karlström i C More.

Förutsättningarna inför lördagens match mellan Djurgården och Mjällby var tydliga. Det regerande svenska mästarlaget behövde vinna mot den allsvenska nykomlingen för att sluta etta i gruppen och ta sig vidare till svenska cupens kvartsfinal. Men matchen, som spelades på Tele2 Arena inför 7 075 åskådare, slutade 2-1 till Mjällby.

Det var Djurgården som tog ledningen i den 16:e minuten. Jonathan Augustinsson knorrade in en frispark, högt upp i ena hörnet, efter att Jonathan Ring fällts i en farlig kontring.

- Jag hade en bra magkänsla, sa Augustinsson till C More i paus.

Men Mjällby kom tillbaka. I den 29:e minuten spelade sig laget runt på högerkanten och hittade sedan in till forwarden Mamudu Moro, som dunkade in 1-1 via ribban. Det var långt ifrån den enda chansen som Blekinge-laget skapade i den första halvleken. Bland annat brände Mohanad Jeahze ett vasst frisparksläge.

Djurgården tryckte på för ett 2-1-mål i den andra halvleken, men istället var det bortalaget som tog ledningen på nytt. I den 71:a minuten följde mittbacken Jesper Löfgren med upp på en frispark och efter ett inlägg av Mohanad Jeahze nickade han in 2-1 för Mjällby.

I det läget var Djurgården tvunget att göra två mål, men det mäktade laget inte med.

Mjällby är nu klart för kvartsfinal i svenska cupen. Där kan man också mycket väl få hemmaplansfördel. Nio poäng och åtta plus i målskillnad räcker möjligtvis för att bli en av de fyra bästa gruppettorna.

- Det är slarvigt att vi släpper in dem i matchen, det ska inte hända, säger Djurgårdens Jesper Karlström i C Mores sändning.

- Det blir mycket spring men vi ligger rätt, vilket gör att Djurgården skapar noll. Vi täpper till bra med våra wingbacks, säger Mjällbys David Löfquist.

Lottningen av cupens kvartsfinaler sänds exklusivt på Fotbollskanalen, cirka 21.15 på måndag.

Djurgårdens lag: Tommi Vaiho - Aslak Fonn Witry (Curtis Edwards 70), Jacob Une Larsson, Jonathan Augustinsson, Elliot Käck - Fredrik Ulvestad, Jesper Karlström - Haris Radetinac, Kalle Holmberg, Jonathan Ring (Emmanuel Banda 77) - Emir Kujovic (Astrit Ajdarevic 56)

Mjällbys lag: Carljohan Eriksson - Max Watson, Eric Björkander, Jesper Löfgren - Joel Nilsson , Viktor Gustafson (Adam Petersson 86), David Löfquist, Jesper Gustavsson, Mohanad Jeahze (Jasen Khayat 78) - Besard Sabovic - Mamudu Moro (Jacob Bergström 71)