TV: Cupseger för Djurgården - nyförvärvet avgjorde mot Frej

STOCKHOLM. Djurgården har inlett svenska cupens gruppspel med en seger.
- Vi stod för ganska taffliga avslut så där får vi snäppa upp, säger Dif-tränaren Thomas Lagerlöf.

IFK Göteborg - Djurgårdens IF
IFK Göteborg
Djurgårdens IF
STREAMA PÅ MÅNDAG

Regerande cupmästaren Djurgården har nu spelat sin första match i gruppspelet av årets turnering. Hemma mot superettan-laget IK Frej under söndagen blev det seger med 2-1, inför 4 999 åskådare på Tele2 Arena.

Djurgården var nära att göra mål redan i den åttonde minuten. Då hittade vänsterbacken Elliot Käck in med ett inlägg som nyförvärvet Adam Bergmark Wiberg skallade mot mål, men Frejs keeper Jonas Olsson räddade avslutet.

Forwarden Bergmark Wiberg var nära att näta även i den 22:a minuten, när han blev ren bara någon meter i från mål efter ett inspel längs med marken. Men 21-åringen sköt rakt på Frejs målvakt.

1-0 till Djurgården kom istället i den 35:e minuten. Då drog mittfältaren Kevin Walker till från långt håll och fick se ett högerskott gå in i det bortre hörnet. Sju minuter senare fick nämnde Bergmark Wiberg ett friläge, men då avslutade han utanför.

Fem minuter in i den andra halvleken utökade Djurgården till 2-0. Nicklas Bärkroth satte fart på offensiv planhalva och hittade fram till Edward Chilufya, som i sin tur fick till ett avslut som Jonas Olsson lämnade retur på. Returen tog Djurgårdens nyförvärv Aslak Fonn Witry hand om och högerbacken rullade in 2-0 i mer eller mindre öppet mål.

Då såg hemmalaget ut att gå mot en säker seger, men vänsterbacken Elliot Käck bjöd plötsligt Frej på ett mål i den 59:e minuten. En alldeles för lös hemåtpass gav Melvin Frithzell fritt fram att inifrån straffområdet trycka in 2-1 bakom en chanslös Per Kristian Bråtveit i Dif-målet.

Det blev matchens sista mål och Djurgården vann därmed med 2-1. I den andra matchen i grupp 7 vann Elfsborg mot Hässleholms IF med 5-1. Nästa helg väntar just Hässleholm på bortaplan för Djurgården, medan Frej gästar Elfsborg.

- Vi gjorde en bra kollektiv insats. Jag skulle bara ha satt dit mina lägen, säger Djurgårdens forward Adam Bergmark Wiberg till C More.

C More: Jag räknade till fyra kanonchanser för dig. Hur många mål borde du ha gjort?
- En bra dag blir det väl fyra. Så vi säger väl fyra, svarar nyförvärvet.

Djurgårdens tränare Thomas Lagerlöf:

- En ganska bra cupmatch, för att vara första tävlingsmatchen för året.

Lagerlöf tycker dock att Djurgården borde gjort fler mål.

- Det var inte bara så att de hade en bra målvakt, det var ganska taffliga avslut från oss ibland också. Där får vi snäppa upp. Men vi har inte högprioriterat det i träning hittills så vi får väl skylla på det, säger tränaren.

Om Adam Bergmark Wiberg säger Lagerlöf:

- Han var jättebra. Han jobbar stenhårt i försvar och är bra i vår förstapress. Sen är han på plats i boxen när det vankas farligheter, men han hade kunnat göra fler mål. Fortsätter det så här har vi ett problem men jag är helt övertygad om att han kommer göra mål framöver.

Djurgårdens lag: Per Kristian Bråtveit - Aslak Fonn Witry, Jacob Une Larsson, Marcus Danielson, Elliot Käck - Jonathan Ring (Haris Radetinac 70), Jesper Karlström, Kevin Walker (Besard Sabovic 82) - Nicklas Bärkroth (Dzenis Kozica 77), Adam Bergmark Wiberg, Edward Chilufya

Frejs lag: Jonas Olsson - Daniel Sliper, Albin Hultin, Hjalmar Ekdal, Amadeus Sögaard - Moustafa Zeidan (Oscar Krusnell 73), Pedro Ribeiro, Abdul-Halik Hudu, Mattias Bouvin - Melvin Frithzell (Samuel Izountouemoi 64), Luca Geranio Polo (Henrik Millbert 85)

-
-
Publicerad 2019-02-17 kl 16:50

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.