TV: Kalmar FF krossade J-Södra - anfallstalang stod för vackert solomål

Svenska Cupen

Kalmar FF krossade Jönköpings Södra i Smålandsderbyt.
Då stod Nils Fröling för dubbla mål, varav ett efter en monsterlöpning.

Jönköpings Södra överraskade förra helgen med att ta en poäng mot AIK på Skytteholm i svenska cupen-premiären, men hade det under söndagen bra mycket tuffare mot Kalmar FF i ett Smålandsderby på Gasten. Kalmar körde nämligen över rivalen och avgjorde matchen redan i första halvlek.

KFF tog också tidigt ledningen. Anfallstalangen Nils Fröling slog till på en retur från nära håll och därefter utökade även Isak Jansson, 18, till 2-0 från nära håll efter en fin soloprestation av Filip Sachpekidis längs vänsterkanten. J-Södra hade inte mycket att sätta emot och i 29:e minuten blev Jansson, som "bara" gjorde en allsvensk match 2019, tvåmålsskytt med en läcker lobb efter en crossboll av Svante Ingelsson in bakom J-Södras backlinje.

- Det är kul att få göra mål och spela. Det var bra utdelning, så det var kul, säger Jansson till C More och fortsätter:

- Vi satte pressen bra, som vi har pratat om, och kom in bakom dem i anfallsspelet. Vi löpte helt enkelt sönder dem.

Men Janssons andra mål var inte Kalmars sista i första halvlek. Fröling tog i mitten av första halvlek en löpning från egen planhalva och ända fram till mål, där han var kylig till halvtidsresultatet 4-0.

Kalmar putsade även i andra halvan av matchen siffrorna till 5-0, då Viktor Elm blev målskytt efter en hörna. J-Södra kom därmed aldrig nära en vändning och förlorade matchen stort. Kalmar FF gör den 9 mars upp med AIK om gruppsegern, medan J-Södra då ställs mot Örgryte IS hemma samma kväll.

Kalmar FF: Hägg Johansson, Löfkvist, Ring, Aliti, Johansson, Sachpekidis, Ingelsson, Jansson, Fröling, Elm, Romario.

Jönköpings Södra: Pettersson, Gustafson, Degerlund, Zeidan, Hamidovic, Svensson, Mikael Marques de Pombal Vivar, Suljevic, Omondi, Al-Ammari, Kozica.