TV: Kryss i gruppfinalen - Linköping vidare på bättre ranking än Göteborg

Damallsvenskan

Inför gruppfinalen mellan Linköping och Kopparbergs/Göteborg var det helt jämnt mellan lagen. Det var det också under matchen - och efter 1-1 gick hemmalaget vidare till semifinal i svenska cupen på bättre ranking än motståndarna.

Inför gruppfinalen i svenska cupen mellan Linköping och Kopparbergs/Göteborg hade båda lagen två segrar och 8-0 i målskillnad. Matchen slutade 1-1, vilket innebär att LFC tar sig vidare till semifinal på bättre ranking.

Gästerna tog ledningen i den 12:e minuten. En svag bakåtpassning av Elin Landström snappades upp av Rebecka Blomqvist och anfallaren rullade säkert dit 1-0.

En kvart senare var det nära igen för Blomqvist. Den här gången fick Hilda Carlén dock fingrarna på anfallarens avslut och kunde styra undan friläget.

Gästerna var det bättre laget i den första halvleken och gick till en rättvis pausledning med 1-0.

Knappa tio minuter in i andra halvlek kunde Landström revanschera sig något efter missen i första. Backen dök upp vid den bortre stolpen på ett inlägg och stötte in kvitteringen för LFC. Målet föregicks av taffligt försvarsagerande av gästerna.

Göteborg flyttade upp för att få till en kvittering, men det ville sig inte. Linköping höll 1-1 och tog sig vidare på bättre ranking - precis som IFK Göteborg gjorde i herrarnas gruppspel.

Sedan tidigare är Eskilstuna klart för semifinal och även Rosengård säkrade avancemang under söndagen. Djurgården och Piteå gör upp om den sista semifinalplatsen under söndagskvällen.

Lagens startelvor:

Linköping: Carlén - Oskarsson, Arnth, Lantz, Landström - Angeldal, Asllani, Maanium, Lennartsson - Almqvist, Banusic.

Göteborg: Geurts - Koivisto, Kollmats, Leach, Persson - Curmark, Rubensson, Roddar - Schough, Blomqvist, Engman.

Publicerad 2018-03-11 kl 14:52

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.