TV: Kvartsfinalplats nära för Hammarby - efter tonåringarnas uppvisning

Svenska Cupen

BORÅS. Jusef Erabi, 19, och Viktor Djukanovic, 19, klev fram i Hammarbys 3-0-seger borta mot Norrby.
Nu är en kvartsfinalplats nära för Bajen.
- Jätteskönt att få göra mål, säger Erabi till C More.

STREAMA PÅ SÖNDAG

I svenska cupens andra omgång ställdes Norrby IF mot Hammarby IF på Borås arena. Hemmalaget mönstrade ett minst sagt ungt manskap där tio av elva spelare i startelvan är födda på 2000-talet. Hammarby saknade sammanlagt åtta spelare, däribland August Mikkelsen, Shaquille Pinas och Nahir Besara. Tävlingsdebuterade från start gjorde 20-årige försvararen Ludvig Svanberg.

En annan som fick förtroendet att starta var Jusef Erabi, 19, som skulle ge sitt Hammarby en smakstart på matchen efter bara fem minuters spel. Joel Nilsson satte in ett precist inlägg - och Erabi kunde sätta pannan till och måla för andra matchen i följd.

I den 29:e matchminuten tvingades hemmalagets Olle Backlund kliva av skadad - och ersattes av Anton Pärleholt.

Ett ungt Norrby-lag stod ändå upp bra under matchinledningen och höll gästerna borta från farligt område under längre perioder.

Det var en händelsefattig tillställning som utspelade sig i Borås, men efter dryga halvtimmen spelad vaskade Hammarby fram ett par målchanser. Efter flipperspel i Norrbys straffområde landade bollen hos Bajen-nyförvärvet Tesfaldet Tekie, som inte helt oävet provade från distans. Skottet gick tätt utanför högra stolpen.

Första halvlek slutade 0-1.

- Jätteskönt att få göra mål och ta ledningen i en sådan här jobbig bortamatch. Det var skönt, sa Jusef Erabi till C More om sitt mål.

19-åringen tyckte dock att Hammarby hade mer att bevisa.

- Det brukar alltid vara svårt att möta sådana här lag, speciellt på deras hemmaplan. Det är mycket mentalt och handlar mycket om fokus och mentalitet. Vi ska försöka gå in med en annan mentalitet och ett bättre fokus i andra halvlek.

Till den andra halvleken kom Alper Demirol in i spel och ersatte Mads Fenger för bortalaget.

I den 58:e matchminuten bjöd Norrby Hammarby på ett superläge efter rejält slarv på egen planhalva. Prestigeförvärvet Viktor Djukanovics första skott täcktes, men på returen satte han själv distinkt dit 0-2 och gjorde därmed sitt första tävlingsmål i Bajen-tröjan.

Ett till synes mer avslappnat Hammarby luckrade upp fler luckor i anfallsspelet och i den 64:e minuten avlossade Abdelrahman Saidi i stolpen. Ett tröttkört Borås-lag mäktade inte med att stå emot Bajens tryck - och efter hörna kunde Jusef Erabi nicka in sitt andra mål i matchen och utöka bortaledningen.

Något uns till nerv blev det aldrig tal om - och Bajen kunde lugnt och säkert ro segern i hamn. Matchen slutade 0-3.

- Jag tycker att Norrby stod upp bra i första halvlek och deras press fungerade bra, samtidigt som vi fick lite problem med den. Sedan fick vi ett ganska tidigt mål, som gjorde det lite lättare och och vi behövde inte stressa så mycket. Vi höjde oss därefter rejält i andra halvlek och hittade nycklar för att bryta ner deras presspel och sätta två bollar, säger Bajens Fredrik Hammar till C More.

Norrby är nu utslaget i svenska cupen. I den avslutande omgången tar Hammarby emot Gif Sundsvall på hemmaplan. Då räcker kryss för att Bajen ska säkra en kvartsfinalplats.

Norrby: Astor, Wålemark, Svendsen, Johansson, Bosnic, Andersson, Atola Meja, Backlund, Osamnagic, Salo, Helge.

Hammarby: Blazevic, Nilsson, Kurtulus, Fenger, Svanberg, Hammar, Sadiku, Tekie, Saidi, Erabi, Djukanovic.

-
-
Publicerad 2023-02-25 kl 14:51

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.