TV: Linköping klart för cupfinal - för femte året i rad

Svenska Cupen

Linköping är klart för final i svenska cupen - för femte året i följd.
Nyförvärvet Natasha Dowie klev fram och låg bakom 2-1-segern i semifinalen för den regerande svenska mästaren mot Eskilstuna på Tunavallen.

Se Asllanis mål i spelaren ovan.

Linköping tog sig med minsta marginal vidare till semifinal, på bättre ranking än Göteborg i gruppspelet. Laget visade sig dock under lördagen vara förtjänt av semifinalplatsen och inledde matchen starkt mot Eskilstuna på bortaplan.

Nyförvärvet Natasha Dowie, från Boston Breakers, presenterade sig på allvar i den sjunde minuten, när hon avslutade ett fint anfall genom att kyligt rulla in bollen i mål till 1-0 efter en djupledsboll av Kosovare Asllani och passning i sidled av Tove Almqvist.

- Jag kunde inte drömma om en bättre start. Ett mål och en assist redan i första halvlek. Visst, jag tror på mig själv. Men det här var bättre än jag trodde, säger Dowie till Sportbladet efter matchen.

Dowie var därefter fortsatt het i första halvlek med ett par skott utifrån, vilka Eskilstuna försvarade sig väl emot. Till slut fick dock Dowie utdelning igen. Strax innan halvtid tog hon sig runt på högerkanten, in i straffområdet och spelade vidare till Asllani centralt i banan. Asllani tog i sin tur emot bollen och tryckte in 2-0 till Linköping.

Linköping fortsatte i andra halvlek starkt, men nådde inte riktigt ända fram. Det gjorde i stället Eskilstuna, men lite försent för att skapa ordentlig nerv i matchen. Vaila Barsley reducerade i den 89:e minuten från nära håll efter förarbete av Mimmi Larsson, men fick trots det kliva av planen med en förlust på hemmaplan.

Linköping blev därmed, för femte året i rad, klart för final i svenska cupen och ställs mot antingen Rosengård eller Djurgården, som gör upp under söndagen om den andra finalplatsen. Linköping vann senast svenska cupen 2015 och har förlorat i de två senaste cupfinalerna mot Rosengård, senast i fjol med 0-1 på Malmö IP.

Eskilstuna: Lundberg - Glas, Barsley, Reed, Plan - Okobi, Johansson, Rombing - Kullashi - Larsson, Karlsson.

Linköping: Carlén - Jensen, Lantz, Lindström, Oscarsson - Sörensen, Almqvist, Dowie, Asllani, Angeldal - Banusic.

Publicerad 2018-03-17 kl 14:57