TV: Linköping klart för cupfinal - för femte året i rad

Svenska Cupen

Linköping är klart för final i svenska cupen - för femte året i följd.
Nyförvärvet Natasha Dowie klev fram och låg bakom 2-1-segern i semifinalen för den regerande svenska mästaren mot Eskilstuna på Tunavallen.

Se Asllanis mål i spelaren ovan.

Linköping tog sig med minsta marginal vidare till semifinal, på bättre ranking än Göteborg i gruppspelet. Laget visade sig dock under lördagen vara förtjänt av semifinalplatsen och inledde matchen starkt mot Eskilstuna på bortaplan.

Nyförvärvet Natasha Dowie, från Boston Breakers, presenterade sig på allvar i den sjunde minuten, när hon avslutade ett fint anfall genom att kyligt rulla in bollen i mål till 1-0 efter en djupledsboll av Kosovare Asllani och passning i sidled av Tove Almqvist.

- Jag kunde inte drömma om en bättre start. Ett mål och en assist redan i första halvlek. Visst, jag tror på mig själv. Men det här var bättre än jag trodde, säger Dowie till Sportbladet efter matchen.

Dowie var därefter fortsatt het i första halvlek med ett par skott utifrån, vilka Eskilstuna försvarade sig väl emot. Till slut fick dock Dowie utdelning igen. Strax innan halvtid tog hon sig runt på högerkanten, in i straffområdet och spelade vidare till Asllani centralt i banan. Asllani tog i sin tur emot bollen och tryckte in 2-0 till Linköping.

Linköping fortsatte i andra halvlek starkt, men nådde inte riktigt ända fram. Det gjorde i stället Eskilstuna, men lite försent för att skapa ordentlig nerv i matchen. Vaila Barsley reducerade i den 89:e minuten från nära håll efter förarbete av Mimmi Larsson, men fick trots det kliva av planen med en förlust på hemmaplan.

Linköping blev därmed, för femte året i rad, klart för final i svenska cupen och ställs mot antingen Rosengård eller Djurgården, som gör upp under söndagen om den andra finalplatsen. Linköping vann senast svenska cupen 2015 och har förlorat i de två senaste cupfinalerna mot Rosengård, senast i fjol med 0-1 på Malmö IP.

Eskilstuna: Lundberg - Glas, Barsley, Reed, Plan - Okobi, Johansson, Rombing - Kullashi - Larsson, Karlsson.

Linköping: Carlén - Jensen, Lantz, Lindström, Oscarsson - Sörensen, Almqvist, Dowie, Asllani, Angeldal - Banusic.

Publicerad 2018-03-17 kl 14:57

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.