TV: Malmö FF tryckte ner BP – seger och klart för kvartsfinal i cupen

Malmö FF klarade av att vinna mot Brommapojkarna (3-1) tack vare ett par Andreas Vindheim-inlägg och lite Mattias Svanberg-briljans. Därmed är MFF klara för kvartsfinal i svenska cupen.

Förutsättningarna i matchen mellan Malmö FF och BP var enkla: vinst eller oavgjort för MFF så gick de vidare, vinst för BP så gick de vidare. Magnus Pehrsson valde bland annat att ställa två stjärnor utanför startelvan: Markus Rosenberg (tidigare småskadad) och Rasmus Bengtsson, som avstod gårdagens uteträning.

Starten av matchen var högintensiv av bägge lagen, och MFF missade tidigt två bra nicklägen. MFF visade dock sig ha mer tyngd på det spelsättet, och efter en halvtimme var det Andreas Vindheim inlägg, Alexander Jeremejeff nick, och 1-0. Strax innan halvtidsvilan utgick dock Franz Brorsson med en skada i baksida lår, och Bengtsson fick komma in trots allt.

2-0 precis i början av andra halvlek hade likheter med 1-0. Vindheim runt till höger, inlägg, nickmål av en anfallare, den här gång Carlos Strandberg.

Där och då behövde BP göra tre mål för att ta sig vidare. Bajram Ajeti sköt visserligen en frispark i mål efter en timme, men momentumet varade i ungefär fem minuter. Sedan gjorde Mattias Svanberg sin grej: ut till vänster, avancera inåt, och skott i bortre. 3-1.

Ett litet orosmoment för MFF var dock att även Strandberg gick av matchen sent, en match som slutade 3-1. MFF vann därmed gruppen med nio poäng av nio möjliga, och 7-1 i målskillnad.

Malmö FF: Dahlin – Vindheim, Nielsen, Brorsson (45+1'), Safari – Rieks, Lewicki, Bachirou, Svanberg (74') – Jeremejeff, Strandberg (78').

Inhoppare: Bengtsson (45+1'), Traustason (74'), Rosenberg (78').

BP: Petrovic – Björkén, Rauschenberg, Ochieng, Figueroa (55') – Sandberg Magnusson, Gustafsson, Maikel – Nikolic (68'), Ajeti, Ortmark (68').

Inhoppare: Jeahze (55'), Brandeborn (68'), Omondi (68').