TV: Mjällby vidare - Falkenberg sänkt av tidig målvaktsutvisning

Svenska cupen (herr)

Mjällby är vidare i svenska cupen.
Efter en tidig Falkenbergsutvisning i den första halvleken kunde hemmalaget ta ledningen och vinna matchen.

Efter ett längre corona-uppehåll spelades svenska cupen-kvartsfinalen mellan Mjällby och Falkenberg under torsdagskvällen. När lagens båda startelvor presenterades innan matchstart fanns Mjällbys Moses Ogbu med från start, som tidigare har hoppat in i årets allsvenska.

Under matchens inledande minuter förde hemmalaget spelet, men det var gästande Falkenberg som skapade matchens första farlighet. Efter ett slarvigt ingripande i hemmaförsvaret av Eric Björkander kunde Carl Wede springa sig fri och såg ut att skicka in matchens första mål. Hemmaspelaren hann dock komma till undsättning och ett eventuellt baklängesmål avvärjdes.

Drygt 15 minuter senare åkte gästande Falkenberg på ytterligare en smäll då Viktor Noring utvisades efter att han fällt en Mjällby-spelare utanför straffområdet. Värt att tillägga är att matchen var 29-åringens första i tävlingssammanhang i Mjällby-tröjan.

I slutskedet av den första akten hade hemmalaget en jättechans att gå upp i ledning men Johan Brattberg, som ersatte utvisade Noring, stod för en vass dubbelräddning.

Tidigt i den andra halvleken kom hemmalagets ledningsmål. Efter en precis hörnspark kunde Taylor Silverholt knoppa in öppningsmålet.

Under den återstående tiden av den andra halvleken bevakade Mjällby sin ledning och kunde avancera vidare till semifinal efter seger med uddamålet mot Falkenberg.

- Jag är inte förvånad att han gör målet. Han skapar oreda med sin snabbhet och gör en väldigt bra match, säger Mjällby-tränaren Marcus Lantz om matchhjälten till C More efter segern.

I cupsemfinalen ställs Mjällby mot Malmö, som under dagen segrade mot AIK med 4-1.

Mjällby: Johansson, Watson, Björkander, Löfgren, Tamimi, Ibragic Eriksson, Batanero, Petersson, Gustafson, Ogbu, Silverholt.

Falkenberg: Noring, Johansson, Ahmadi, Wede, Söderström, Chibuike, Sylisufaj, Ademi, Englund, Nilsson, Brink Joza.