TV: Ny storseger för Bajen - räcker med derbykryss mot AIK för avancemang

Svenska Cupen

Hammarby ångar på i cupen och tog ny seger under söndagen.
3-0 mot Oskarshamn betyder att det nu räcker med ett derbykryss mot AIK för avancemang.
- Man fick sätta på sig fleecetröjan för spelet värmde inte heller när solen försvann, säger Stefan Billborn till C More efter matchen.

Hammarby bortaspelade under söndagen mot Oskarshamns AIK i svenska cupens andra gruppspelsomgång. Och Hammarby skulle få en drömstart i matchen.

På en Hammarby-hörna fick en Oskarshamn-spelare bollen på sig och bollen letade sig in i mål. Självmål och 1-0 Hammarby. 1-0 stod sig sedan hela vägen till paus.

I andra halvlek lossnade det för Hammarby. Akinkunmi Amoo gjorde Hammarbys andra mål. Talangen nickade in sin egen retur efter att ha skjutit i ribban. Och några minuter senare stod Astrit Selmani för ett fint förarbete och Vladimir Rodic kunde lägga in bollen i öppet mål.

Det blev inga fler mål i matchen, och 3-0-segern betyder att det räcker med kryss i det glödheta derbyt mot AIK nästa helg, då båda lagen har sex poäng. Men Hammarby (+6) har bättre målskillnad än AIK (+5). Vilket är det som avgör vid lika många poäng.

Efter matchen var Hammarbys tränare Stefan Billborn inte nöjd med prestationen.

- Man fick sätta på sig fleecetröjan för spelet värmde inte heller när solen försvann. Det är klart att 3-0 är ett jättebra resultat för oss, då räcker det med kryss i nästa runda. Man såg från början tycker jag, att det skulle bli kämpigt, säger Billborn till C More efter matchen och fortsätter:

- Jag tycker det var en konstig match. Det finns inte så mycket rörelser och reagera på, då blir det att vi blir stillastående, vi får inte till vårt presspel heller och vi är svaga med bollen. Samtidigt som de gör det bra när tempot går ned lite, säger han.

Se alla målen nedan.

Oskarshamns AIK: Nyberg, Persson, Dobrijevic, Jägerbrink, Agebjörn, Dzelili, Sawo, Ekeroth, Lindqvist, Olsson, Stejdahl.

Hammarby IF: Dovin, Sandberg, Magyar, Fjoluson, Fenger, Andersen, Hudu, Khalili, Amoo, Selmani, Rodic.