TV: Nyförvärven levererade för Peking - tog andra segern mot Sandviken

Svenska Cupen

Seger i första gruppspelsmatchen, och seger blev det även mot Sandviken.
Nyförvärven Samuel Adegbenro och Viktor Agardius levererade för IFK Norrköping i 4-1-segern.
- Vi har de här individualisterna som kan göra den skillnaden, säger Rikard Norling till C More efter matchen.

Se Agardius första Peking-mål i spelaren ovan.

IFK Norrköping ställdes under söndagen mot Sandviken i andra omgången i svenska cupen-gruppspelet. Förra helgen vann Norrköping mot Gif Sundsvall, medan Sandviken tappade en 3-1-ledning till förlust med 4-3 mot IFK Göteborg på hemmaplan. Peking saknade bland annat Jonathan Levi och Dino Salihovic den här eftermiddagen.

Sead Haksabanovic fick ett läge tidigt i matchen, men hans skott touchade på en Sandviken-back och gick ut till hörna. Peking fortsatte att skapa småchanser, men kunde inte få i bollen. I stället var Sandviken nära att ta ledningen i matchen när Ahmed Bonnah stod för en fin soloprestation, men skottet letade sig precis utanför och 0-0 stod sig till paus.

I början på den andra halvleken skulle Peking spräcka nollan. Samuel Adegbenro fick en boll i djupet, drev, utmanade sin försvarare och avslutade på första stolpen. Några minuter senare kom även 2-0 då Viktor Agardius nickade in Haksabanovics hörna. Målet var hans första i Peking-tröjan.

En stund senare gjorde Maic Sema 3-0 efter rejält slarv i Sandvikens backlinje. Men Sandviken skulle reducera. Efter fint kombinationsspel kunde Bonnah sätta dit bollen och reducera. I slutet av matchen gjorde Haksabanovic 4-1 för Peking, hans tredje i gruppspelet.

- Helt jämn match i första halvlek, de är jätteduktiga. Sedan är det klart, när vi gör spräcker nollan deras då blir det något helt annat, säger Rikard Norling till C More efter matchen.

Nu väntar en avgörande match mellan IFK Norrköping och IFK Göteborg om vilket lag som tar kvartsfinalplatsen. För Peking räcker det med ett kryss eftersom de har sex poäng, och Blåvitt bara har fyra poäng.

Se alla målen nedan.

Sandvikens IF: Johansson - Thörn, Molin, Håkansson - Springfeldt, Vigerbäck, Jernberg, Hansson - Junior, Mohammed, Bonnah.

IFK Norrköping: Jansson - Castegren, Palmason, Agardius - Alvarez, Fransson, Bergmann Johannesson, Telo - Sema, Adegbenro, Haksabanovic.