TV: Nyförvärvet bakom Blåvitts cupseger – tvåmålsskytt mot Torn

Svenska Cupen

IFK Göteborg besegrade Torn i svenska cupen.
Då gjorde Eman Markovic två mål.
Matchen slutade 3-0.

Torns IF, som till vardags huserar i division 1, tog under torsdagen emot IFK Göteborg i den andra omgången av svenska cupen.

I söndags besegrade Blåvitt Sirius i allsvenskan. Jämfört med truppen som ställde upp då saknades tre spelare på Tornvallen. Pontus Dahlberg startade istället för Warner Hahn, Mattias Bjärsmyr ersatte Carl Johansson i backlinjen och Sebastian Eriksson gick in på Hussein Carneils plats som således flyttade upp i anfallstrean.

Torn ligger i mitten av division 1 södra-tabellen och förlorade senast mot Lindome.

Det skulle dröja till minut 24 innan IFK Göteborgs nyförvärv Eman Markovic fick hål på Torn efter en snabb kontring. Markovic värvades från IFK Norrköping i augusti. Men mer än så blev det inte i första halvlek och matchen levde fortfarande.

- Det har varit en tuff match och de gör det svårt för oss. Målet var fint efter en kontring från egen planhalva, säger Markovic till C More.

Men i den andra halvan hann det bara gå knappt två minuter innan IFK Göteborg fick en straff som Emil Salomonsson smidigt tryckte dit. 2-0 och en ordentlig uppförsbacke för Torn i inledningen av andra halvlek.

Markovic fick det att fungera på Tornvallen och kunde sätta sitt andra mål för matchen, i minut 72. Det blev också matchens sista och det fastställda slutresultatet.

Torn: Lindstedt - Robért, Olofsson, Persson, Sandberg - Engström, Backaliden, Hallberg, Marakbji, Bergman - Christoffersson

IFK Göteborg: Dahlberg - Salomonsson, Bjärsmyr, Bångsbo, Wendt - Svensson, Salaou, Eriksson - Carneil, Norlin, Markovic