TV: Nyförvärvet slog till i tävlingsdebuten - när Sirius tog klar seger mot Sylvia

Svenska Cupen

Sirius nyförvärv Filip Olsson nätade i tävlingsdebuten för sin nya klubb.
22-åringen nickade in 2-0-målet när Sirius tog en 3-0-seger mot Sylvia på PlatinumCars Arena.

0:50

Se Kouakous 1-0-mål i spelaren ovan.

Under söndagen reste Sirius till PlatinumCars Arena i Norrköping för att ta sig an Sylvia i svenska cupen och inleda tävlingssäsongen 2022 – och det gjorde man på bästa sätt.

Redan efter 34 minuter dök fjolårets interna skyttekung, Christian Kouakou, upp på rätt ställe vid rätt tidpunkt i hemmalagets straffområde och stötte in 1-0 till Sirius.

Innan halvtid skulle gästerna även hinna utöka. Efter fint kombinationsspel letade sig bollen fram till nyförvärvet Filip Olsson framför öppet mål, som enkelt kunde nicka in 2-0 till gästerna.

Tio minuter in i den andra halvleken skulle lagkaptenen Tim Björkström sedan fastställa slutresultatet 3-0 till Sirius. Björkström dök upp på den främre stolpen vid en hörna och skarvade in bollen i den bortre gaveln.

Sirius vann matchen med 3-0 och leder nu grupp F efter den första omgången. I nästa omgång väntar Trelleborg hemma på Stundenternas för Sirius medan Sylvia möter Kalmar på hemmaplan.

Sylvia: Jakobsson - Detterman, Hadenius, Tkalcic, Lucas - Baze, Gren, Sundberg, Ståhl - Tillmar Lindgren.

Sirius: Vaiho - Björkström, Murbeck, Mathiesen - Bjarnarson, Hellborg, Shabani - Zeidan, Olsson, Rogic - Kouakou.