TV: ÖSK vann stort - Gerzic med frisparksmål och två nyförvärv målskyttar

Svenska Cupen

Örebro SK körde över Oskarshamns AIK i cuppremiären.
Då stod Nordin Gerzic för ett vackert frisparksmål, samtidigt som två nyförvärv blev målskyttar i storsegern.

Se Gerzics frisparksmål i spelaren ovan.

Örebro SK bortaspelade under lördagen mot Oskarshamns AIK i svenska cupen och var nära att få en mardrömsstart på matchen. Målvakten Oscar Jansson hoppade ner en motståndare i straffområdet, fick gult kort och drog på sig en straff. Den räddade han däremot, vilket gav ÖSK möjlighet att åter trycka på för ett ledningsmål.

Nyförvärvet Robin Book prickade i mitten av första halvlek ribban och i stället var det lite senare en rutinerad pjäs i Närke-laget som visade vägen.

ÖSK-kaptenen Nordin Gerzic fick ett fint läge på frispark utanför straffområdet och skruvade läckert in bollen i mål till 1-0-ledning i halvtid.

- Den är väldigt fint slagen. Han är en mästare, som sagt, när det gäller fasta situationer, säger C Mores kommentator Björn Hansén i sändningen.

Fem minuter in i andra halvlek avbröts matchen på grund av oväder, men uppehållet varade bara en kort stund. Därefter slog Jake Larsson till på straff till 2-0 och sedan utökade även nyförvärvet Robin Book till 3-0. Oskarshamn reducerade sedan i slutskedet, men var än dock en bit ifrån en kvittering. I slutändan vann ÖSK med hela 4-1 efter ett sent straffmål av nyförvärvet Erik Björndahl.

Örebro toppar därmed nu gruppen med fler gjorda mål än tvåan Elfsborg. Härnäst ställt Närkelaget på lördag mot Brage och därefter väntar Elfsborg den 8 mars i den sista gruppspelsmatchen i svenska cupen.

Oskarshamns AIK: Nyberg - Olsson, Hultqvist, Agebjörn, Podrimcaku - Swalling, Stejdahl, Dobrijevic - Dzelili, Omagbemi, Eliassi.

Örebro SK: Jansson - Björnquist, Granlund, Skovgaard, Wright - Collander, Gerzic, Amin - Larsson, Björndahl, Book.