TV: Rodic kanon tog Hammarby vidare i cupen

Hammarby är vidare i svenska cupen.
Bakom segern låg nyförvärvet Vladimir Rodic som debutmålade.

I både tisdags och onsdags hade flera allsvenska lag problem att ta sig vidare från svenska cupen. Trelleborg, Kalmar och Sundsvall misslyckades alla tre och får inte chansen i gruppspelet senare i vår.

Under torsdagskvällen ställdes Hammarby borta mot Carlstad United, som till vardags spelar i division 1. Bajen fick en bra start i matchen när Leo Bengtsson nickade dit 1-0 från nära håll. Målet kom redan efter nio minuter och 20 minuter senare kunde bortalaget från Stockholm utöka ledningen.

Nyförvärvet från Silkeborg, Vladimir Rodic, fick bollen utanför straffområdet och avancerade framåt innan han testade avslut. Avslutet var kliniskt och bollen satt upp i nättaket intill den främre stolpen.

I slutet av andra halvlek kunde Hammarby utöka till 3-0 genom Abdul Halik Hudu, hans första tävlingsmål för Hammarby.

Hudus 3-0-mål blev matchens sista och Hammarby avancerade därmed till svenska cupens gruppspel som inleds i vår.