TV: Se AIK:s cupseger - fina mål av Brustad och Avdic

Varberg hade en lång bortaresa inför dagens förlustmatch mot AIK, något som tränaren Jörgen Wålemark tyckte märktes på planen.
- Vi åkte hemifrån klockan fyra imorse och körde direkt till matchen, sa han efteråt.

Västerås SK

Redan efter en kvart så fick AIK straff efter att Denni Avdic blivit nedriven i straffområdet på ett inlägg från Nicklas Eliasson. Nyförvärvet Amin Affane klev fram mot straffpunkten men lyckades inte överlista rutinerade Joakim Wulff som stod för en magnifik räddning på linjen. Målet skulle dock komma för hemmalaget.

Bara fyra minuter senare så fick norrmannen Fredrik Brustad upp farten och ställdes fri mot Wolff i straffområdet. Den vindsnabba anfallaren stannade upp med bollen för att vackert lobba in AIK:s ledningsmål. Varberg var däremot inte helt ofarliga utan Riki Alba nickade 1-1 i den 30:e minuten, ett mål som domaren Stefan Johanesson g först såg ut att godkänna. Efter stora protester från AIK-spelarna - med Patrik Carlgren i spetsen – så ändrades däremot beslutet då den assisterande domaren väldigt sent höjde sin offsideflagga i luften, något som fick den gästande tränaren Jörgen Wålemark att ilskna till.

- Det är väldigt svårt att se från min position såklart, men där och då kändes det som att vi fick mycket ifrån oss. Jag ska hålla mig lugn i framtiden, men även AIK:s straff var kanske inte det största neddragningen som jag sett, sade Wålemark på presskonferensen efteråt.

Även AIK:s tränare Andreas Alm berättade att han trott att det var mål, men att han var nöjd med att domarna justerade varandra så att det blev rätt domslut.

- Det är lätt för mig att sitta här och prata efter en seger men det är bra att domarna kommunicerar och ändrar sitt beslut så att det blir helt. Jag har många gånger tidigare klagat på domarna, men idag var det fördel för oss, berättade Alm på presskonferensen.

Den andra halvleken fick en riktig pangstart då Anton Saletros testade skott utanför straffområdet. Mittfältarens träff gick däremot i ribban och AIK lyckades trots två möjligheter inte att skjuta in returen. Med 25 minuter kvar att spela så kom Varbergs stora kvitteringschans då Nsime Peter ställdes fri mot Patrik Carlgren. Målvakten kom snabbt ut och tvingade anfallaren till ett snabbt avslut som rullade utanför målstolpen. Det skulle istället smälla åt andra hållet då Denni Avdic sköt in 2-0 i den 70:e matchminuten. Målen kom till på en frispark utifrån som till slut landade vid anfallarens fötter.

Varberg skulle däremot få till lite nerver i matchen då Nsima Peter nickade in reduceringen till 2-1 på hörna bara fyra minuter efter Avdics mål. Efter målet så försökte gästerna skapa några chanser framåt men lyckdes inte ta sig fram till de riktigt kvalificerade målchanserna. AIK tog istället tre viktiga poäng och skaffar sig en bra start i Svenska Cupens gruppspel, något som gladde chefstränaren Andreas Alm.

- Vi är såklart nöjda med att vinna. Varberg är ett stabilt Superettan-lag och det är inte lätt att komma igenom det orangea laget. Men håller ett bra bolltempo matchen igenom och vårt framförallt våra uppspel fungerade väldigt bra.

Jörgen Wålemark var besviken efter matchen, men menade att lagets förutsättningar inte var det bästa inför matchen.
- Det är taffat från vår sida i den första halvleken där vi mest tittade på. Det kanske berodde på den långa bussresan då vi åkte hemifrån klockan fyra i morse. Det är inte den bästa förutsättningen med att åka direkt till match med enbart en lunchpaus mitt på dagen, berättade han.

- Vi fick ändå till några riktigt bra kontringslägen och får även in ett mål. Det blir inte riktigt några farliga chanser i slutet då vi försöker trycka på, men jag är nöjd med att vi blir bättre och bättre.

Lagens startelvor:

AIK: Carlgren - Hauksson, Johansson, Brustad, Avdic, Väisänen, Hooiveld, Eliasson, Salétros, Gravius, Affane.

Varberg: Wulff, Asp, Näsberg, Nyström, Alba, Liljenbäck, Peter, Lindner, Söderström, Boakye, Nilsson.

-
-

Svenska Cupen i C More

Omgång 1:
Lör 20 feb       14:00              AIK – Varberg BoIS FC            C More Fotboll

Lör 20 feb       16:00              Malmö FF – IK Sirius FK          C More Fotboll

Sön 21 feb     15:00              Hammarby IF – Syrianska FC   C More Sport

Mån 22 feb     19:00              Djurgårdens IF – Ljungskile SK C More Fotboll

Omgång 2
Lör 27 feb       14:00              Örebro SK – Gais                     C More Fotboll

Sön 28 feb     14:00              Syrianska FC – Djurgårdens IF C More Fotboll

Sön 28 feb     16:30              IK Frej – IFK Göteborg              C More Fotboll

Mån 29 feb     19:00              Hammarby IF - Ljungskile SK    C More Sport

Omgång 3
Minst två matcher tillkommer och kommuniceras efter omgång 2 har spelats.

Publicerad 2016-02-20 kl 16:47

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.