TV: Sirius-anfallare fyramålsskytt i 8-1(!)-seger i cuppremiären

Svenska Cupen

Jonas Lindberg stod för hela fyra mål mot Sollentuna.
Bland annat stod anfallaren för ett skott i krysset och ett klackmål i 8-1-segern.
- Det är alltid kul att göra mål, säger Lindberg till C More.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren.

Sirius gjorde under lördagen slarvsylta med Sollentuna i premiären i svenska cupen. Axel Björnström gav redan i femte minuten Uppsala-gänget ledningen i matchen och efter att Sollentuna kvitterade fyra minuter senare genom Taha Abdi Ali slog Sirius till sju gånger om till slutresultatet 8-1.

Flest mål i laget gjorde Jonas Lindberg.

Sirius-anfallaren stod mellan den 18:e och 31:a minuten för ett hattrick och fyllde även på med ett fjärde mål till 8-1 i andra halvan av matchen. Första målet var vackert med en lobb över motståndarlagets målvakt i mål, medan det andra var ett skott i krysset och det fjärde en klack i mål till slutresultatet.

- Det är alltid kul att göra mål. Jag har inte gjort så mycket mål innan i Sirius, så det var kul att göra tre mål i en halvlek. Jag hade nog läge på något till, men det var skönt att de satt, säger anfallaren i C Mores sändning.

Innan Lindbergs sista mål satte även Elias Andersson en hörna direkt i mål, medan Stefano Vecchia stod för två mål i matchen. Sirius fick därmed en drömstart på cupgruppspelet och ställs härnäst på lördag mot Västerås SK och därefter mot IFK Göteborg den 7 mars i sista gruppspelsmatchen.

- Vi kan bara fokusera på vårt jobb och 8-1 är riktigt bra, men sedan får motståndarna snacka ihop sig om vad de ska göra. Vi gör bara vårt jobb, säger Sirius-målskytten Axel Björnström till C More.

Sirius toppar gruppen efter målkavalkaden.